NOU GOVERN
Política 24/12/2010

Mas i Montilla escenifiquen el relleu al Palau de la Generalitat

El president electe i el sortint abordaran qüestions com l'estat de les finances, els nous pressupostos o la revisió de les tarifes de peatges

Acn
2 min
Montilla i Mas, al Palau de la Generalitat.

BarcelonaEl president de la Generalitat electe, Artur Mas, i el president sortint, José Montilla, han escenificat aquest divendres el relleu al capdavant de la primera institució del país. Tots dos s'han reunit pocs minuts després de les onze al despatx del president, al Palau de la Generalitat, en una reunió en què es farà el traspàs de poders i s'abordaran els principals temes del país. Montilla ha fet d'amfitrió per última vegada al Palau de la Generalitat rebent Mas al despatx que a partir de dilluns serà del líder de CiU. La trobada es produeix un dia després que el Parlament hagi investit el líder de CiU com a nou president i tres dies abans de l'acte de presa de possessió de Mas com a nou president. Catifa vermella al Palau de la Generalitat el primer dia que Artur Mas hi entrava com a president ja investit pel Parlament de Catalunya, gràcies a l'abstenció del PSC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha arribat a les onze del matí. El seu cotxe oficial l'ha deixat a la plaça de Sant Jaume, davant del Palau, i hi ha entrat caminant, tot saludant els Mossos de l'entrada. Mas ha estat rebut pel president sortint, José Montilla, a la galeria gòtica del Palau. S'han saludat amb cordialitat, s'hi ha vist certa complicitat, han encaixat les mans davant de fotògrafs i càmeres de televisió i han caminat cap a la porta del despatx del president. Un despatx que ara és de Montilla i que a partir de dilluns, un cop prengui possessió del càrrec, serà d'Artur Mas.

A dins, Montilla i Mas s'han assegut als sofàs que hi ha al despatx. A la tauleta que hi ha entre els dos sofàs, Montilla hi manté una fotografia de l'actual Govern, ara en funcions. No hi havia cap paper ni carpeta davant seu, però sí a l'escriptori, just darrere d'ells. El president electe i el sortint abordaran en la reunió informació sobre els temes més immediats i rellevants que afecten la governabilitat del país. Un dels temes que han de parlar es preveu que sigui la situació de les finances de la Generalitat en un moment difícil per la crisi econòmica i la baixada d'ingressos que s'ha produït.

Una de les primeres decisions que haurà de prendre el Govern serà la pròrroga del pressupost del 2010 per al 2011, fins que s'elabori un nou projecte, o la revisió de les tarifes de peatges. També es preveu que parlin sobre l'acte de presa de possessió que es farà dilluns al saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat. Aquest divendres, la sala ja estava preparada per a l'acte, ja que dissabte i diumenge és Nadal i Sant Esteve.

stats