POLÍTICA
Política 27/04/2012

Mas rep Navarro per parlar del pacte fiscal

Els socialistes catalans veuen marge per a l'acord, però traslladaran al president de la Generalitat que no avalaran una estratègia que només busqui un escenari de confrontació amb Espanya

Ara
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, està reunit des de les 9:30 al Palau de la Generalitat amb el líder del PSC, Pere Navarro, per abordar la negociació per sumar els socialistes catalans a la demanda de pacte fiscal. En la reunió, que té el pacte fiscal com a nucli, Navarro també pensa retreure a Mas la seva política econòmica i social per instar-lo a un gir en matèria de fiscalitat que no castigui les classes mitjanes i populars.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons han explicat fonts del PSC, els socialistes catalans tenen intenció de traslladar al president de la Generalitat que no el seguiran si pensa articular una estratègia que més que millorar el finançament, només busqui un escenari de confrontació oberta amb el govern espanyol amb finalitats electoralistes sobiranistes. Ara bé, Navarro veu marge per a l'acord en matèria de finançament, però insta el govern a negociar partint de propostes possibilistes que no aboquin a un nou fracàs.

Normalització de les relacions

La reunió entre Mas i Navarro també hauria de servir, a criteri dels socialistes, per obrir un nou espai de "normalització" de les relacions del president de la Generalitat amb el cap del principal partit de l'oposició, que ara consideren que són "distants". Mas rep Navarro després d'ERC per parlar del pacte fiscal, i això ha fet enfadar els socialistes catalans.

stats