Política 23/07/2016

Mas assegura que el PDC no farà cap pacte d'estabilitat amb el PP i treu ferro a la votació de la mesa del Congrés

El candidat a presidir el partit, després d'exercir el seu vot, assegura que "gairebé totes les cares" de la direcció seran noves menys la seva

Oriol March
1 min
Mas i Munté voten la direcció del PDC

BarcelonaL'expresident de la Generalitat i candidat a liderar el nou Partit Demòcrata Català (PDC), Artur Mas, ha assegurat aquest dissabte, després de votar a la seu de la formació al barri de Sarrià-Sant Gervasi, que no arribaran a cap pacte d'estabilitat amb el PP. "En la investidura, no farem costat a Mariano Rajoy ni al PP", ha assegurat Mas, que apunta que ja se li ha traslladat aquesta posició "a la cara". "Estem perseguits per la justícia i per la Fiscalia, i alguns ens hem sentit perseguits pel PP", ha considerat. "Estan actuant de forma que no s'entén", ha assegurat el dirigent nacionalista, que ha tret ferro a la votació de la mesa del Congrés, en la qual el PDC va afavorir el PP a canvi de tenir grup propi. Això va generar dures crítiques internes per part de la futura direcció, que es vota avui a través de primàries.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha votat acompanyat de Neus Munté, consellera de la Presidència i companya de tàndem per formar part de la cúpula. En una mostra de sintonia, tots dos s'han fotografiat amb bosses de xocolatines de la marca M&M, amb referència a Mas-Munté. "Gairebé totes les cares de la direcció seran noves menys la meva", ha admès l'expresident de la Generalitat, que ha apuntat que canviaran "moltes coses" respecte a l'anterior Convergència.

"Serà un partit rejovenit i feminitzat", ha considerat Mas, mentre que Munté ha destacat les "ganes" de recollir el missatge fundacional dels associats.

stats