Política 28/04/2011

Mas avisa el PSC que si no dóna suport al pacte fiscal quedarà fora de la història

El president presenta el llibre de Ferran Mascarell 'Catalanisme deucentista'. El president de la Generalitat s'ha adherit a les tesis del conseller de Cultura, que creu que cal un Estat propi o un federalisme real

Acn
1 min

BarcelonaContinua l'estira-i-arronsa entre CiU i el PSC. El president de la Generalitat, Artur Mas, ha advertit aquest dijous al vespre al PSC que si no dóna suport a la reclamació d'un pacte fiscal en la línia del concert econòmic quedarà "fora de la història", perquè es tracta d'un objectiu "àmpliament compartit" a la societat catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas, que ha estat convidat a presentar l'últim llibre del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, Catalanisme deucentista (La Magrana), ha destacat que el pacte fiscal és un projecte "no només de govern sinó de país" per al qual s'ha de "sumar esforços" d'amplis sectors de Catalunya.

"Qui no se sumi a aquesta reivindicació quedarà una mica fora de la història, com a mínim fora de la història del nostre present", ha alertat Mas, en clara al·lusió al PPC i sobretot al PSC, encara reticents a defensar la proposta de finançament del Govern.

Segons Mas, "Catalunya necessita com el pa que menja un tracte just" en finançament, un objectiu que considera "molt àmpliament compartit" en la societat catalana.

També s'ha adherit a les tesis de Mascarell, que defensa que Catalunya necessita un Estat propi o un federalisme real.

stats