Política 04/07/2012

Mas insta el PSC a donar suport al concert per evitar les retallades en Sanitat

Els socialistes demanen al president que no apliqui el decret sanitari com fa Euskadi i aquest els contesta que facin com el PSE i avalin el pacte fiscal

Pere Martí / Sara González
1 min
Compareixença d'Artur Mas al Parlament / PERE TORDERA

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha ofert al PSC un acord per evitar que els catalans paguin l'euro per recepta a més del copagament farmacèutic imposat per l'estat espanyol. "Votin vostès a favor del concert i nosaltres no aplicarem el decret de l'Estat", ha dit Mas després que els socialistes l'hagin instat a imitar el govern del País Basc, que ja ha anunciat que no aplicarà la retallada en sanitat imposada per Mariano Rajoy.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els socialistes han denunciat la "doble imposició" que pateixen els catalans i el cap de l'oposició, Joaquim Nadal, ha proposat dos camins: "O retira l'euro per recepta o fa com alguna altra comunitat i no aplica una imposició que ve de l'Estat i que altera els equilibris competencials i de la qualitat del servei". Però Mas li ha recordat que precisament Euskadi té una cosa que Catalunya no té, i és el concert econòmic que avalen tant el PSE com el PP basc. "Si fan com el PSE, no caldran retallades", ha sentenciat.

La líder del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, també ha burxat en l'euro per recepta i ha anunciat que el seu partit presentarà una resolució per modificar la llei i tombar el pagament de l'euro per recepta.

stats