DEBAT D'INVESTIDURA
Política 21/12/2010

Mas: "No portem el referèndum per la independència al nostre programa"

El futur president defensa el nomenament oficiós de Duran com a interlocutor del Govern català amb l'executiu espanyol

Oriol March
1 min

BarcelonaEl futur president de la Generalitat, Artur Mas, ha contestat a Joan Puigcercós que prefereix "administrar una tensió controlada amb Espanya que no pas un trencament de la cohesió interna a Catalunya". Ho ha assegurat en referència a la insistència del líder d'ERC per convocar un referèndum i forçar el camí cap al dret a decidir "sense haver d'esperar la majoria".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha contestat en el seu torn de rèplica a Joan Puigcercós (que fa escassos minuts ha advertit Mas del perill de confondre "partit amb país", arran del nomenament oficiós de Duran com a interlocutor amb el govern de Madrid) tot assegurant que Duran és "el polític més ben valorat d'Espanya, fins i tot més que jo mateix".

En l'aspecte econòmic, Mas ha explicat que la seva prioritat no és que els que tenen més ingressos paguin menys impostos, sinó "fer sortir el país de la crisi". El futur president ha matisat que ell mai ha parlat de "concert econòmic", sinó de "pacte fiscal en la línia del concert econòmic", perquè "és evident que no podem copiar literalment el model fiscal de País Basc i Navarra".

El líder de CiU ha qüestionat la sisena hora perquè, segons ell, "no està ben vista pel col·lectiu de mestres". Així doncs, Mas ha instat a fer una reflexió sobre el model d'educació català.

stats