Política 27/07/2012

Mas insta Rajoy per carta a posar data a la negociació

M.c.
2 min

BARCELONANo hi ha temps per perdre. Amb les finances de la Generalitat en un estat més crític que mai i el rescat sobre la taula, el president Artur Mas va posar ahir fil a l'agulla per accelerar la negociació del pacte fiscal amb l'Estat. El cap de l'executiu, que es resisteix a donar per perduda la negociació abans d'iniciar-la, tenia previst fer arribar entre ahir i avui una carta al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en què l'insta a iniciar sense demora les converses del nou finançament basat en el concert. En la mateixa missiva, Mas hi ha adjuntat una còpia del document de bases del pacte fiscal en la línia del concert econòmic que van avalar al Parlament CiU, ERC i ICV-EUiA, i que va comptar amb un suport parcial del PSC, que, això sí, va abstenir-se en l'exclusivitat competencial de l'agència tributària catalana a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons han confirmat a l'ARA fonts del Govern, Mas vol atacar la negociació del finançament amb Rajoy a mitjan setembre. Igualment, té la intenció de convocar per l'endemà mateix d'aquesta reunió el grup de treball acordat per al seguiment de la negociació a Madrid, en què hi participaran representants de CiU, ICV-EUiA i ERC, els tres partits que van avalar al Parlament la totalitat de la proposta.

Agost de campanya

Entretant, el Govern està determinat a accelerar a l'agost la resta de punts del document aprovat pel Parlament i acordats amb ICV-EUiA i ERC. És a dir, a fer una campanya per aconseguir "la màxima implicació activa de tots els sectors polítics, econòmics i socials de Catalunya al voltant de l'acord" -una campanya de divulgació interna-, i "traslladar a les institucions europees la seva naturalesa i objectius". De fet, el president de la Generalitat i líder de CiU ja s'ha posat a treballar en l'explicació a escala europea de l'anhel d'autogovern econòmic de Catalunya per donar a conèixer la situació del país i la reivindicació del pacte fiscal. Mas ha viatjat a Portugal i en les pròximes setmanes té previst fer-ho en altres països europeus.

stats