Política 15/07/2014

Mas traslladarà a Rajoy que "no pot menysprear el poble de Catalunya" negant-li la consulta

El conseller de la Presidència i portaveu del Govern admet que preferiria que la reunió fos discreta, però no deixaran perdre l'oportunitat encara que la Moncloa la faci pública, com ha anunciat que pensa fer

M.colomer / D.s.ugart
1 min

BarcelonaEl conseller de la Presidència i portaveu del Goverm, Francesc Homs, ha explicat aquest dimarts que el president de la Generalitat acudirà a la reunió amb el president espanyol, Mariano Rajoy, -encara sense data concretada- per traslladar que "no pot menysprear al poble de Catalunya" negant la consulta del 9 de novembre. Homs ha considerat que a Madrid "confonen el mandat" popular amb una "dèria personal" de Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després que el govern del PP deixés clar que pensa fer pública la reunió quan s'acordi, Homs ha reiterat que el Govern preferiria un àmbit de discreció, però no es deixarà perdre l'ocasió pel format: "No passarem del debat sobre l'oportunitat de la reunió al debat sobre el format. Fa temps que la venim demanant. Hem expressat com creiem que aniria bé que fos. És evident que si no volen que sigui així, no serà així".

Homs ha afirmat que "l'oportunitat que tingui el president l'utilitzarà per explicar allò que cregui que ha d'explicar" a Rajoy. Això és, la intenció de fer la consulta del 9 de novembre malgrat l'oposició frontal del govern espanyol.

Disposats a fer-la abans de vacances

L'executiu català no té "cap inconvenient" amb concretar la cita entre presidents per aquest mes de juliol, abans del període vacacional, sempre que el calendari institucional ho permeti. Sigui com sigui, Mas té previst d'informar els portaveus dels grups polítics, especialment els que formen part de l'acord pel 9-N, del resultat de la trobada.

stats