Política 17/04/2015

Mas veu el cas Rato com "la millor vacuna" perquè no es donin més casos de corrupció

El president de la Generalitat fa una crida a "mantenir l'esperança en el futur" per "construir un país que estigui a l'altura"

Acn
2 min
Artur Mas, intervé a la presentació del candidat de CiU a Mataró / ACN

MataróEl president de la Generalitat, Artur Mas, veu com un antídot per al futur el fet que surtin a la llum casos de presumpta corrupció com el que des d'aquesta setmana esquitxa l'exvicepresident espanyol i expresident de Bankia, Rodrigo Rato, que està sent investigat per Hisenda per un cas de blanqueig de capitals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Mas, cal aprendre dels errors per intentar fer les coses millor i demana a la ciutadania que mantingui "l'esperança i la confiança" en el futur perquè només així es podrà "construir un país que estigui a l'altura dels millors i que tanta gent ha somniat durant tants anys". Mas ha parlat del cas Rato en una visita a Mataró, on ha presentat Joaquim Fernández com a candidat a l'alcaldia.

"Aquestes coses emprenyen molt i creen mala maror perquè són decebedores". En al·lusió a Rato, Mas ha explicat "que una persona amb la seva responsabilitat es vegi embrancat en això causa indignació justificada". Mas no ha volgut, però, orientar totes les crítiques en aquest cas i diu que "d'això s'ha d'aprendre" i que "com més casos surtin millor, perquè seran la millor vacuna de cara al futur".

Tot i els "interrogants" que aquestes situacions generen, diu Mas, "convido la ciutadania que no es perdi la confiança de cara al futur". El president de CiU assegura que només mantenint l'esperança en el futur es poden plantejar reptes de gran envergadura, com l'aspiració de Catalunya de "construir" un país a l'altura dels millors països. "Cal que no es perdi la confiança per fer el país que durant tants anys tanta gent havia somiat que es podia fer amb Catalunya", insisteix.

Mas ha parlat del cas Rato durant la presentació de Joaquim Fernández com a candidat a l'alcaldia de Mataró. Fernández pren el relleu com a cap de llista de Joan Mora, que ha decidit deixar la primera línia política. Encara relacionat amb Rodrigo Rato, que va ser president de Bankia, Mas ha destacat la lluita de Mataró contra les participacions preferents per poder "rescabalar els abusos de gent que va demostrar una gran insensibilitat".

En aquest sentit, Fernández ha afegit que l'Ajuntament de Mataró, amb CiU al capdavant, "va demostrar valentia quan es va plantar cara a la banca". Tant Mas com Fernández, també han coincidit a dir que les aspiracions nacionals de Catalunya han de començar a fabricar-se des del municipalisme i amb "ajuntaments compromesos" a partir del pròxim 24 de maig: "Els ajuntaments han d'estar al costat i a favor i no davant ni en contra del projecte de país", apunta Mas.

Fernández ha estat acompanyat durant l'acte per tot el seu nou equip, inclòs l'encara alcalde, Joan Mora, que tancarà la llista de CiU a Mataró de manera simbòlica.

stats