Política 15/04/2011

Mas i Rubalcaba buscaran acords per reduir el dèficit català després del 22-M

El president català demana que l'Estat busqui "la manera de pagar el que deu a Catalunya"

Redacció
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El Govern de la Generalitat no dóna per perduda la batalla per cobrar aquest 2011 els 1.450 milions d'euros que Espanya deu a Catalunya en concepte de fons de competitivitat. I menys després de la reunió que van mantenir dimecres a la seu de l'executiu català el president Artur Mas i el número 2 del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president català ha precisat aquest matí que es tractava d'una “trobada discreta perquè encara no ens haviem vist”. Mas va reiterar al vicepresident espanyol que “no anirem més enllà del 10% d'esforç d'estalvi i austeritat, ja que si anéssim més enllà podríem perjudicar el nostre estat del benestar”. També li va reclamar, segons ha assegurat, que “busquin la manera de pagar el que l'Estat deu a Catalunya”.

En aquesta reunió, de la qual informa La Vanguardia aquest divendres, ambdós líders haurien pactat buscar acords per reduir el dèficit públic català, sempre condicionats a l'objectiu estipulat de l'1,3% del PIB. En tot cas, però, els acords no arribarien abans de les eleccions del 22 de maig, data que ambdues parts han marcat per continuar negociant. A la reunió, que va durar dues hores, ambdues parts van marcar les seves línies vermelles. Per part de l'executiu català, aquest 10% de retallada de pressupost ja anunciada. Per part de l'espanyol, l'1,3% d'endeutament màxim que Catalunya ha d'assolir aquest any. El dèficit actual de les finances públiques catalanes suposa el 3,8% del PIB del país.

stats