Política 13/11/2014

Mas es reunirà per separat amb CDC i Unió

Tancarà amb els socis de la federació la roda de contactes amb els líders dels partits que s'han implicat en el 9-N més el PSC

M.colomer / S.gonzález
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, rebrà per separat a CDC i Unió per analitzar l'escenari polític que s'ha obert a Catalunya després de l'èxit del procés participatiu del 9-N. Es visualitza d'aquesta manera l'esquerda en el si de la federació nacionalista per encarar els pròxims passos a fer en el procés d'emancipació nacional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, Mas i el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, van pactar ja el 2012 el compromís d'anar plegats almenys fins a la consulta. L'eventual convocatòria d'eleccions referendàries allunya l'entesa entre els dos partits de la federació. Mentre Mas manté oberta la possibilitat d'avançar els comicis per convertir-los en la "consulta definitiva", els socis d'Unió ja l'han advertit que no és una bona idea tornar a avançar els comicis.

En canvi, tant ERC com la CUP li han reclamat que avanci les eleccions per obtenir un mandat democràtic clar i amb totes les garanties per fer avançar la independència si cal per la via unilateral, vist el bloqueig del govern espanyol. De fet, el líder d'Unió ja prepara una plataforma que pretén que se situï al bell mig del centre polític català.

stats