NOU GOVERN
Política 16/02/2011

Mas tria l'ambaixador d'Aznar a l'OTAN

Juan Prat va ser l'ambaixador espanyol a l'OTAN que va defensar la guerra de l'Iraq

Redacció
1 min
Juan Prat (al centre) abans de començar una reunió de l'Aliança Atlàntica a Txèquia l'any 2002 acompanyant la ministra d'Exteriors del govern del PP Ana Palacio.

BarcelonaDavant la disjuntiva de triar entre catalanitat desacomplexada –una qualitat que CiU demanava als anteriors delegats del Govern a Brussel·les– i l'experiència, el nou Govern ha optat per la segona opció. Així, segons van confirmar ahir a l'ARA fonts de l'executiu, el nou interlocutor de la Generalitat davant les institucions europees serà Juan Prat, que va ser l'ambaixador espanyol a l'OTAN (càrrec que va ocupar entre el 2000 i el 2004) que va defensar la guerra de l'Iraq. Nascut l'any 1942, ha dedicat gran part de la seva vida a la diplomàcia: primer amb Franco, amb l'UCD, amb el PSOE i amb el PP. Prat substituirà Albert Moreno, que combinava el seu càrrec amb la secretaria per a la Unió Europea.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Juan Prat és considerat pròxim al PP i se l'associa amb l'eivissenc Abel Matutes, que va ser el primer ministre d'Afers Estrangers d'Aznar. Quan va arribar Zapatero al poder, va ser destituït del seu càrrec a l'OTAN i ara és ambaixador especial d'Espanya davant l'Organització per la Prohibició de les Armes Químiques, que té seu a l'Haia.

stats