Política 28/03/2011

Mas anuncia que vol algun canal de TVC en anglès

El president del Govern diu a Madrid que "a vegades tenim la sensació de ser els alemanys d'Espanya"

Miquel Codolar
2 min

MadridEl president del Govern, Artur Mas, ha anunciat la possibilitat de crear algun canal exclusivament en anglès de TVC. Aquest era un dels punts del seu programa electoral, però fonts del Govern han indicat que les dificultats econòmiques en retarden l'execució. Ha lamentat des de Madrid que pel que fa a l'anglès "no s'han fet bé els deures suposo perquè el castellà és molt important i sembla que l'anglès no ho sigui tant". Ha destacat, però, que saber parlar anglès "ja no és un mèrit, és una eina de treball, no es pot posar al currículum".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per això, ha preguntat als empresaris madrilenys: "Pensin en quants presidents espanyols no parlen anglès... I en portem uns quants". Ha exposat que només n'hi ha hagut un, però "quan va durar?", referint-se a Leopoldo Calvo Sotelo. Ha indicat que cal estendre l'anglès al conjunt de la societat espanyola, i a la catalana també. Per això, a part del canal de televisió ha dit que es promocionarà l'anglès a la formació professional.

Alemanys d'Espanya

Ha explicat que "treballem prou per viure bastant millor del que vivim" però "evidentment tenim un problema, el dèficit fiscal amb el conjunt de l'Estat, ja que un 9% de la riquesa anual es queda pel camí cada any". Per això, ha indicat que tot i no voler fer "comparacions odioses" ha dit que "a vegades tenim la sensació de ser els alemanys d'Espanya".

Mas ha explicat que s'ha de treballar perquè el món empresarial sigui reconegut com a tal, ja que actualment pateix un "desprestigi social" important. Ha exposat que cal "inculcar-ho des de la base, des de l'escola fins la televisió" ja que "si fallen els canals on es crea la primera mentalitat, no pots recollir fruits sense sembrar". "Hem de començar a parlar desacomplexadament del valor social de l'empresa i vendre'l bé", ha afegit.

Ha exposat que "cal fer entendre que no es pot repartir una riquesa que abans no s'ha creat" i per això "gairebé tothom demana que no es retalli res". Mas ha lamentat que "som dels pocs territoris que vivim per sota de les nostres possibilitats" mentre que "a nivell espanyol, i europeu i mundial" passa al revés.

stats