Política 11/02/2012

Mas aplaudeix la reforma laboral a l'espera de conèixer-ne "la lletra petita"

El president de la Generalitat discrepa dels sindicats i els anima a oblidar-se de "clixés ideològics" d'altres temps

Acn
2 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, amb els consellers de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena / ACN

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha dit que la reforma laboral ''s'havia de fer, s'havia de fer seriosament i amb profunditat''. El president Mas ha afirmat que ''la música no és dolenta'' i sí bastant positiva, i ha afegit que resta a l'espera de veure "la lletra petita" d'aquesta reforma. El president de la Generalitat confia que la reforma "ens homologui més amb Europa" pel que fa a flexibilitat laboral. Mas també s'ha referit a la postura que estan prenent els sindicats i ha afirmat que no hi estava d'acord. Per Mas els sindicats haurien d'oblidar-se una mica dels "clixés ideològics" d'altres moments. El president ha fet aquestes declaracions des de l'estació d'esquí de Port Ainé. El president de la Generalitat ha explicat que disposaran d'uns quants mesos per influir en el tràmit al Parlament espanyol d'aquesta llei en tots els punts que no els agradin. Mas ha dit que discrepa dels sindicats, ja que aquesta llei no afavoreix els empresaris i sí l'empresa, que és la suma de treballadors i empresa. Mas ha afegit que els sindicats, el que haurien de fer és col·laborar amb la reforma laboral i intentar que sigui el millor possible.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Poca memòria" de Navarro

El president Mas ha contestat al primer secretari del PSC, Pere Navarro, que l'ha acusat de deixar governar Mariano Rajoy a Catalunya. Artur Mas ha dit que ''deu tenir poca memòria'', parlant de Navarro, i li ha recordat que a Catalunya ara hi ha un Govern que "pren decisions", "que potser s'equivoca, però pren decisions", ha puntualitzat el president de la Generalitat.

El president ha recordat que estan disposats a escoltar igual el PSC que el PP si estan disposats a tirar endavant els pressupostos a Catalunya, i ha afegit que el que passa amb el PSC és que no ha fet el pas per aconseguir-ho. Mas ha reconegut que són uns pressupostos poc populistes, que no són per quedar bé, però que en l'actual moment s'ha de fer per tirar endavant el país i que no entri en bancarrota. Mas ha dit que el Govern és ''seriós i decidit'', i tirarà endavant uns pressupostos ''difícils'' a Catalunya. Per Mas, el PSC prefereix "ser a l'oposició per l'oposició".

Promoció de les estacions d'esquí

El president Mas s'ha entrevistat a Port Ainé (Pallars Sobirà) amb l'Associació Catalana d'Estacions d'Esquí i Activitats de Muntanya. A la trobada també hi han assistit els consellers de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena. El president ha dit que el Govern intentarà ajudar totes les estacions d'esquí, ja que per a moltes comarques són estratègiques. Segons Mas, si aquestes instal·lacions deixessin de funcionar, farien perdre població i augmentar l'empobriment d'aquests territoris.

Mas s'ha compromès a facilitar i agilitzar permisos i a disminuir la burocràcia, ja que fins ara moltes estacions deixaven de fer obres per l'excés tràmits. El president també s'ha compromès a mantenir els accessos fins a les estacions d'esquí amb bones condicions. Un darrer aspecte en què el Govern pot ajudar les estacions d'esquí és amb la promoció, ha dit Mas. Segons el president, l'oferta i les instal·lacions a les estacions d'esquí catalanes són molt bones i s'han de promocionar.

stats