Política 17/10/2011

Mas assegura "amb tota la prudència" que s'està a punt d'aconseguir el Corredor Mediterrani

El president de la Generalitat es posa d'exemple davant la patronal del Metall per descartar que "un fracàs o un error sigui definitiu i per sempre"

Acn
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat "amb tota la prudència" que dimecres Catalunya podria tenir "una bona notícia" si la Unió Europea prioritza el Corredor Mediterrani. El president Mas ha assegurat que "si surt bé" -i "tenim unes quantes possiblitats"- serà perquè "s'ha treballat molt per canviar un situació que no era evident", ha afirmat a l'entrega de premis de la Unió Patronal Metal·lúrgica aquest dilluns al vespre al Palau de Congressos de la Fira de Barcelona. A més, el president de la Generalitat s'ha posat d'exemple davant els empresaris per descartar que "un fracàs o un error sigui definitiu i sempre" i que "l'actitud" és bàsica per tirar endavant en moments durs. El president de la Generalitat ha afegit que, si prospera la priorització del corredor del mediterrani "s'ha canviat com un mitjó" el que era "l'evidència i l'aposta de l'Estat", el corredor central pel Pirineu. I "estem a punt, amb tota la prudència, d'aconseguir-ho", ha afegit Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president ha utilitzat la possible adjudicació del corredor ferroviari per Catalunya per demostrar als empresaris que els canvis a "gran escala" són importants i possibles. En aquest sentit, Mas ha recordat que davant d'una "circumstància dura internament" hi ha empreses que aposten per la internacionalització. "S'estan fent coses", ha dit, i "no ho fa l'administració sinó el teixit empresarial" -Mas ha recordat que Catalunya representa un 26% de l'exportació estatal-.

A més, el president de l'executiu català s'ha posat d'exemple per demostrar davant dels empresaris que "un error o un fracàs no és per sempre" i que "l'actitud" davant les situacions difícils juga un paper fonamental. "Sóc un exemple que les coses no surtin ni a la primera ni a la segona", ha sentenciat el president.

La patronal del Metall ha reclamant una llei industrial per afavorir la internacionalització, la innovació, la formació i l'exportació. Mas, però, ha descartat que faci "falta" una llei. "La llei no és una solució" sempre, ha advertit el president, que s'ha mostrat precisament a favor d'alleugerir l'administració de burocràcia. "Menys lleis, menys normes; més ben fetes i més fàcils de complir", ha reivindicat Mas.

El president de la Unió Patronal Metal·lúrgica, Antoni Marsal, ha garantit el suport de la patronal del metall a l'executiu català però ho ha fet a canvi "de coherència". "No tindrem societat del benestar si no tenim societat industrial", ha sentenciat Marsal. A més, un dels guardonats, Igansi Cusidó, ha reclamat al president de la Generalitat que, de la mateixa manera que el teixit empresarial s'internacionalitza i innova "amb esforç i sacrifici personal", cal que "el món polític també ho faci". "Tal com nosaltres tirem endavant les empreses, vosaltres tireu endavant el país".

La Unió Patronal del Metall ha atorgat el premi al Centre de Formació Pràctica; el premi al jove empresari a Ignasi Cusidó, el premi a la institució del Metall al Centre Metal·lúrgic; el premi a la iniciativa empresarial al Nortia Corporation; el premi al directiu d'empresa a Xavier Torra; el premi a l'empresari a Joan Singal, el premi a la trajectòria personal a Carlos Pérez de Bricio i el premi a empresa, a Aguilar i Salas.

stats