Política 01/02/2015

Mas assenyala el govern espanyol com l’“adversari” de Catalunya

Ara
2 min
Mas assenyala el govern espanyol com l’“adversari” de Catalunya

BarcelonaEl govern de la Generalitat ja fa temps que reivindica la unitat sobiranista per poder plantar cara al que considera el seu gran enemic: l’executiu espanyol. El president Artur Mas ho va tornar a recordar ahir aprofitant que Mariano Rajoy trepitjava per primer cop Catalunya des de l’anunci de l’avançament electoral per al 27 de setembre tot assenyalant-lo com “l’adversari” dels catalans. Digui el que digui el president espanyol, segons va dir Mas, el procés sobiranista ha de seguir avançant. “Tot i que vinguin a recrear les orelles a la gent dient que fan moltes coses fantàstiques, a Catalunya hi ha moltíssimes persones que han vist clarament que el govern espanyol no és un aliat, sinó un adversari molt clar”, va etzibar des de la Fira de la Candelera de Molins de Rei.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president de la Generalitat va deixar clar que des del Govern ja estan molt escarmentats amb l’actitud d’un govern espanyol que en cap moment ha estat disposat a atendre les demandes de Catalunya. “El que hagin de dir ho escoltarem; però sabem com actuen, i en la manera d’actuar no podem estar tan d’acord”, va afirmar Mas. I és que, segons va subratllar, “és evident que l’executiu de Rajoy està tenint una actitud de gran bel·ligerància contra els grans projectes que hi ha a Catalunya”. Al seu parer, és precisament l’experiència de dependre del govern d’Espanya el que ha portat Catalunya a “emprendre un nou camí”.

Tot i això, Artur Mas va voler fugir de les crítiques llançades sovint pel PP que l’acusen de centrar-se només en el seu full de ruta independentista i de no prendre cap iniciativa per fomentar la sortida de la crisi econòmica. És per això que va proclamar que la recuperació econòmica, la lluita contra l’atur i la creació d’ocupació són “els principals objectius col·lectius” que té Catalunya al davant. “I després n’hi ha altres, com el procés de transició nacional”, va afegir.

El president català també va voler transmetre un missatge optimista i va assegurar que a hores d’ara cal “celebrar” que “sembla” que comença a capgirar-se la situació del país. Mas va destacar que ara hi ha “més oportunitats que abans”. No es va expressar, però, amb la “grandiloqüència” que el conseller Ramon Espadaler va atribuir al discurs de Rajoy a Catalunya. El coordinador general de CDC, Josep Rull, va afegir que, amb un Rajoy que “no connecta amb la gent”, és la Generalitat qui crea ocupació fins i tot amb una “autonomia retallada” per l’Estat.

stats