Política 27/06/2011

Artur Mas ha donat "ordres" perquè hi hagi llei electoral a finals del 2012

El president de la Generalitat assegura "els ajustos pressupostaris són necessaris per a la supervivència de l'autogovern"

Oriol March
1 min
Artur Mas durant una conferència a l'esmorzar PwC / EFE

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas,ha donat "ordres" perquè es treballi perquè Catalunya tingui llei electoral pròpia a finals de 2012. D'aquesta manera, Mas confirma que ell personalment segueix el procés de converses obert amb el PSC –que ja ha provocat les protestes dels altres partits– encaminat a posar fi a una anomalia: Catalunya és l'única comunitat autònoma de l'Estat espanyol que no té la seva pròpia norma electoral i es veu obligada a aplicar la llei espanyola fins i tot per als comicis al Parlament. Fins ara, han fracassat tots els intents dels partits de posar-se d'acord.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha fet aquest anunci aquest dilluns al vespre en un acte a l'Ateneu Barcelonès, amb motiu del 150è aniversari de l'entitat. En la conferència tambá ha defensat que els ajustos pressupostaris que ha dut a terme el nou Govern són necessaris per a la "supervivència de l'autogovern". Ha admès, però, que es tracta d'una tasca "dura i desagradable" però, al mateix temps, molt necessària.

Tot i centrar el seu discurs en termes econòmics i de sortida de la crisi, també s'ha referit a la "transició nacional" que va anunciar en el seu discurs d'investidura. En aquesta línia, ha defensat la consecució del pacte fiscal "en la línia del concert econòmic" com a primera estació del dret a decidir.

stats