CAP A LES PLEBISCITÀRIES
Política 31/07/2015

Mas crida a concentrar el vot sobiranista en la llista unitària perquè l’Estat la “tem”

Munté, Turull i Rull seran candidats de CDC per Barcelona, on hi haurà també històrics d’Unió

Roger Mateos / Roger Tugas
3 min
UN DECRET JURÍDICAMENT “INATACABLE”
 Tot i admetre que les eleccions del 27-S no seran “normals”, Artur Mas va assegurar que signarà dilluns el decret de convocatòria cenyint-se a la normativa, perquè sigui jurídicament “inatacable” davant de l’estat espanyol.

Cerdanyola Del VallèsAmb un discurs breu i amb olor de precampanya, Artur Mas va esperonar ahir els seus a posar tota la carn a la graella en els dos mesos que queden fins al plebiscit en forma d’eleccions fixat per al 27 de setembre. Ho va fer davant del consell nacional de Convergència, a Bellaterra, on va quedar aprovada la proposta de candidats del partit per integrar-se en les llistes de Junts pel Sí. Conscient de la importància d’assolir una majoria com més pròxima als 68 diputats millor -el llindar de la majoria absoluta al Parlament-, el president de la Generalitat va fer una crida a concentrar el vot sobiranista en la candidatura unitària que CDC compartirà amb ERC i personalitats de la societat civil, perquè és la que de veritat “temen” a Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Prova d’això, va dir, és “cada amenaça, cada insult i cada intent de joc brut” que arriba des de l’Estat. “Saben que és la llista que articula nacionalment Catalunya”, va reblar. Junts pel Sí haurà de competir amb la CUP per l’electorat sobiranista més d’esquerres i amb Unió pels que tenen més dubtes sobre una acceleració del procés. Era una crida adreçada sobretot a aquells que estiguin temptats de votar la CUP el 27-S perquè “no els agrada” la presència convergent i a aquells que s’inclinin per Unió per “por o incertesa” davant el procés. “Que no es despistin de llista, aquesta és la forta, la que pot defensar el país més que ningú, la que més impressiona a fora, la que realment planta cara”. A l’hora de comptar vots la nit electoral, va dir, “no hi haurà matisos”.

Reunions per aprovar els noms

Amb la seva intervenció, Mas culminava una jornada plena de reunions per acabar de polir la llista de candidats de CDC per al 27-S, avançada ahir a l’Ara.cat. Darrere seu s’hi situen la vicepresidenta del Govern, Neus Munté; el president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, i el coordinador general de CDC, Josep Rull. Els segueixen l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras; la portaveu del partit, Marta Pascal, i el vice secretari general de coordinació institucional, Lluís Corominas. A continuació hi figuren dos consellers més: Irene Rigau i Germà Gordó. En total n’hi haurà tres, sense comptar Santi Vila, l’últim convergent de la llista de Girona.

En el desè lloc de la llista per Barcelona apareix Antoni Castellà, cap visible dels sobiranistes escindits d’Unió i aplegats a Demòcrates de Catalunya. Ell i Assumpció Laïlla hi concorreran en llocs de sortida. Més difícil ho tindran Mercè Jou, Carles Prats (per Tarragona) i Elena Ribera (per Girona). En llocs simbòlics de tancament hi seran històrics d’Unió com Raimon Carrasco -fill de Manuel Carrasco i Formiguera-, Joan Rigol i Núria de Gispert. Tres alcaldes són el número 1 de CDC a la llista de Junts pel Sí de les altres demarcacions: Carles Puigdemont, a Girona; Albert Batet, a Tarragona, i Albert Batalla, a Lleida.

Tot l’agost per buscar voluntaris

Amb els candidats de cada partit ja triats, els responsables de campanya de CDC, ERC i les entitats civils volen aprofitar l’agost per esgarrapar suports. Dimecres vinent tindrà lloc al Parc de la Ciutadella de Barcelona un acte públic per presentar la candidatura i donar el tret de sortida a la precampanya, segons han confirmat a l’ARA fonts coneixedores de les trobades. L’acte comptarà amb parlaments dels caps de llista i dels cinc primers candidats per Barcelona. La precampanya seguirà a les xarxes i es territorialitzarà per arribar al màxim de municipis possible. La intenció és constituir comitès de campanya comarcals amb representants de CDC, ERC i les entitats que s’encarregarien de coordinar activitats com ara desplegar parades al carrer o captar voluntaris que, sense tenir carnet de partit, s’impliquin en la campanya del 27-S.

stats