Política 02/03/2017

Mas referma la confiança en Osàcar i veu “prematur” valorar un pacte de Montull per implicar-hi CDC

“No és un tema de por, el judici anirà com anirà", es limita a dir sobre la possibilitat que la mà dreta de Fèlix Millet confessi el desviament a CDC

Acn
2 min
L'expresident de la Generalitat Artur Mas, durant la conferència a Oxford

Oxford / BarcelonaL’expresident de la Generalitat i president del PDECat, Artur Mas, referma la confiança en qui va ser tresorer de CDC Daniel Osàcar, acusat en el judici del cas Palau, que va començar aquest dimecres. En declaracions des d'Oxford, però, va evitar valorar el pacte que l’exnúmero 2 del Palau de la Música, Jordi Montull, estaria negociant amb la fiscalia per rebaixar la pena de la seva filla a canvi del finançament il·legal a CDC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

No és un tema de por, el judici anirà com anirà. Ara és prematur avançar esdeveniments. Cadascú tindrà la seva estratègia de defensa; suposo que la família Montull deu tenir la seva, però deixem que això comenci i evolucioni”, es va limitar a dir.

Montull, en un recés del judici: "La setmana vinent serà més divertit"L'expresident confia que es faci judici amb el cas Palau i ha recordat que tant Fèlix Millet com Jordi Montull van confessar els delictes "molt greus" d’haver espoliat diners de la institució. Els dos exdirigents del Palau, en canvi, no han admès mai que es desviessin diners de Ferrovial a CDC en concepte de presumptes comissions irregulars.

D’altra banda, Mas es va mostrar convençut que el cas Palau no afectarà el sentiment independentista i ha recordat que “s’han muntat campanyes sobre corrupció sense cap base” coincidint amb eleccions i, en canvi, en els passats comicis del 27-S van votar un 75% dels ciutadans. “La gent sap diferenciar entre el futur del país i una sèrie de coses que s’hauran d’investigar quan toqui”, va argumentar.

De la seva banda, el portaveu del PDECat al Congrés i exconseller de la Presidència, Francesc Homs, s'ha mostrat convençut aquest dijous de la innocència d'Osàcar. "Pel que l'he conegut no haig de pensar altra cosa que la seva innocència", ha reblat Homs en una entrevista a TV3. El diputat ha negat sentir-se "inquiet" per l'eventual pacte que l'exnúmero 2 del Palau de la Música, Jordi Montull, negocia amb la fiscalia. "Per què m'hauria d'inquietar? No gens", ha assegurat.

A més, per a Homs, tant el possible pacte com la renúncia de la defensa a testimonis polítics s'ha d'emmarcar en "estratègies": "Fins que no veus com s'acaba és difícil, [..] no sabria fer-ne una valoració més enllà d'això". En la mateixa entrevista, Homs ha conclòs que les adjudicacions de la Generalitat es fan "més que correctament". "És el que he vist", ha insistit.

stats