POLÍTICA
Política 06/06/2012

Mas: "En aquests moments només es pot jugar a la carta guanyadora, el corredor mediterrani"

El president de la Generalitat acusa el govern espanyol de mantenir dos discursos per tenir "content a tothom"

M. Colomer
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha carregat avui contra el govern espanyol per la seva actitud "erràtica i dubitativa" entorn al corredor ferroviari del Mediterrani. Per això ha assegurat que, en un context com l'actual, el govern espanyol "només pot jugar a la carta guanyadora, que és el corredor mediterrani". Mas ha deplorat que mentre a Catalunya el govern espanyol del PP fa el discurs de l'aposta pel corredor mediterrani, paral·lelament programa en altres territoris de la Península actes a favor del corredor central.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Els diferents governs espanyols juguen a totes cartes" per "quedar bé amb tothom", cosa que en un moment crític com l'actual "no pot passar". Mas ha recordat que pel corredor mediterrani hi transiten el 60% de les mercaderies de tot l'Estat espanyol, i que concentra el 50% de les exportacions espanyoles.

Un de cada tres anys sense inversió estatal

Mas ha respost així a una pregunta de CiU durant la sessió de control al president de la Generalitat. El portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha advertit que a Europa "no entra al cap de ningú" que en l'actual context econòmic es plantegi un corredor tan allunyat dels principals ports com Barcelona i València com seria la travessia central, que el PP segueix defensant, això sí, fora de Catalunya i el País Valencià. Turull ha deplorat el que ha qualificat d'una "asfíxia més" per a Catalunya: que l'Estat només hagués executat el 2011 el 35% de la inversió pressupostada, davant el 111% de Madrid o el 120% d'Aragó. Això, a efectes pràctics, vol dir que un de cada tres anys l'estat espanyol no inverteix ni un sol euro a Catalunya.

stats