NOU GOVERN
Política 28/02/2011

Mas nomena demà el seu equip d'Exteriors amb Florensa, Sedó i Llorens

El primer està ben valorat pel líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida; el segon està en llista d'espera per ser eurodiputat pels democristians i el tercer és secretari de política internacional de CDC

Redacció
2 min

BarcelonaEl govern de la Generalitat que presideix Artur Mas nomenarà demà el seu equip d'acció exterior, dependent del departament de la Presidència, amb Senén Florensa –avançat per l'ARA fa una setmana– com a secretari general d'Afers Estrangers, Salvador Sedó com a director general d'Exteriors i Carles Llorens, de Cooperació. Diverses fonts del govern català han explicat a Efe que a la reunió de demà del Consell Executiu es posarà fi a una de les últimes incògnites que quedava per aclarir sobre la composició de l'executiu de Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Florensa substituirà així Roser Clavell, nomenada per l'anterior vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, i que s'havia mantingut en l'estructura de la Generalitat en les primeres setmanes del nou executiu català. Senén Florensa, fins ara director general de l'Institut Europeu del Mediterrani i molt ben valorat pel líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha obtingut l'aval de Mas per ser el secretari general d'Afers Estrangers. Florensa, exambaixador a Tunísia i excònsol a Berlín, aportarà un perfil diplomàtic des d'un càrrec per al qual també es va estudiar el nom del convergent Marc Guerrero.

La direcció general d'Exteriors estarà dirigida per un fidel col·laborador de Duran, el secretari de relacions internacionals d'Unió, Salvador Sedó, que es va quedar a les portes d'obtenir escó a l'Eurocambra en les últimes eleccions europees.

El secretari de política internacional de Convergència, Carles Llorens, es posarà al capdavant de la direcció general de Cooperació al Desenvolupament.

En el nou Govern, tota l'estructura internacional penja de Presidència, a diferència de l'etapa del tripartit, en què el president José Montilla controlava l'àrea de relacions europees mentre que Carod abraçava el gruix del camp internacional i la cooperació. Setmanes enrere ja es va anunciar, a més, que el diplomàtic Joan Prat exercirà com a delegat de la Generalitat davant la Unió Europea.

stats