Política 19/01/2011

Mas dedica el primer ple de la legislatura a informar del nou Govern

A la sessió també es votaran les comissions del Govern i la reforma del reglament perquè el grup mixt es pugui constituir en dos subgrups

Redacció
2 min
Artur Mas

BarcelonaArtur Mas prendrà la paraula aquest dimecres al primer ple ordinari de la legislatura per informar de la composició i l'estructura del Govern. Mas va demanar la compareixença el 29 de desembre, el mateix dia que prenien possessió del càrrec la vicepresidenta i els deu consellers. Està previst que Mas segui al mateix escó que ja va ocupar Jordi Pujol, a la primera fila, arran de passadís, davant l'escó del president del grup parlamentari de CiU.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Serà el moment més destacat del ple d'aquest dimecres, que començarà a les deu del matí amb la votació de la proposta de creació de les 21 comissions, tant les legislatives (afers institucionals, economia i empresa i ocupació, entre altres) com les específiques (joventut, igualtat de les persones i acció exterior).

El segon punt de l'ordre del dia és el de la reforma del reglament de la cambra perquè el grup mixt es pugui constituir en dos subgrups: un amb els quatre diputats de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) i l'altre amb els tres de Ciutadans. La reforma inclou un article que permet que els dos subgrups parlamentaris funcionin de manera autònoma, puguin presentar iniciatives legislatives i assistir amb veu i vot a les reunions de la junta de portaveus.

A més del president i dels consellers, demà també s'estrenaran a la cambra nou diputats que ocuparan els seus escons per primera vegada aquesta legislatura. Vuit d'ells, tots de CiU, ho faran després de la renúncia dels que ocupen càrrecs de govern. Es tracta d'Isabel Marcos, Montserrat Roure, Jaume Domingo, Josep Sicart, Benet Maimí, Josep Maria Llop, Joan Maria Sardà i Àngels Ponsa. També el diputat Pere Bosch, d'ERC, tornarà a ocupar un escó a la cambra després de la renúncia de Pere Vigo per motius de salut.

stats