Política 02/07/2012

Mas defineix l'administració pública com un "factor de competitivitat clau" per a un país

El president de la Generalitat reconeix que els treballadors públics estan sotmesos "a una pressió gran" i admet que "s'estan perdent alguns guanys" en les condicions laborals

Acn
1 min
El president de la Generalitat, Artur Mas / ACN

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, creu que l'administració pública és un "factor de competitivitat clau" d'un país i considera que els països amb un "millor" cos de funcionaris seran més competitius per sortir de la crisi. Mas ho ha dit durant l'acte de commemoració del centenari de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya, al palau de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president ha reconegut durant el discurs que els treballadors públics estan sotmesos "a una pressió gran" i ha admès que "s'estan perdent alguns guanys" en les condicions laborals "que s'havien aconseguit". "No s'estan reforçant, més aviat al contrari, s'estan perdent alguns guanys que s'havien aconseguit", ha dit.

El 2 de juliol se celebra el centenari des que Enric Prat de la Riba va signar les bases amb les quals es fundava l'antiga Escola de Funcionaris de l'Administració Local, amb l'objectiu de formar professionals per a l'administració. Va ser la segona escola de funcionaris d'Europa després de la Düsseldorf, a Alemanya, i actualment és la més antiga en funcionament. Es va recuperar el 1979 després del franquisme. La directora del centre és Montserrat de Vehí.

En l'acte també hi han intervingut De Vehí, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i l'historiador Joan B. Culla, que ha repassat la història de l'Escola, davant de l'expresident Jordi Pujol, la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i el portaveu del Govern, Francesc Homs, entre d'altres.

stats