Política 27/02/2015

Madrid creu que Mas "tindrà molt difícil explicar a Europa" el cop de porta de l'Estat al dret a decidir

Recorda que no només el Congrés i el TC s'oposen a la creació d'estructures d'estat, sinó també el Consell de Garanties Estatutàries

Mariona Ferrer I Fornells
1 min

MadridEl govern espanyol treu importància a la decisió de la Generalitat d'iniciar una "ofensiva" a Europa per explicar el cop de porta de Madrid al dret a decidir. La vicepresidenta de l'executiu central, Soraya Sáenz de Santamaría, considera que el president del Govern, Artur Mas, tindrà "molt difícil" explicar "una decisió a la que s'han oposat tant el parlament dels espanyols com el Tribunal Constitucional en un marc d'estat de dret com la Unió Europea".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

I va més enllà, ha subratllat que no són només les institucions de Madrid les que s'hi oposen, sinó que també el consell de garanties estatutàries, un òrgan de la Generalitat, "ha vingut a dir que no és conforme en el bloc de la constitucionalitat i l'estatut d'autonomia".

En aquest sentit, Sáenz de Santamaría ha reiterat les paraules de Mariano Rajoy dimecres durant el debat de política general i ha instat Mas a reflexionar que "alguna cosa no està fent bé" perquè el TC ha vetat el 9-N "per unanimitat i ara un òrgan de la pròpia Generalitat li diu que el que pretén fer amb les estructures d'estat no és correctes". "Haurà d'explicar-ho", ha afegit preguntada per l'assumpte durant la roda de premsa posterior al consell de ministres.

stats