POLÍTICA
Política 17/01/2012

Mas s'entrevistarà amb Rajoy l'1 de febrer per obrir un nou període de relacions amb el govern espanyol

El president de la Generalitat no esperarà a què s'hi sumin el PSC i el PP per començar a parlar del pacte fiscal en una reunió que es produirà a dos dies del congrés del PSOE

P.martí / M.colomer
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, s'entrevistarà amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy l'1 de febrer per obrir un nou període de relacions entre ambdós governs . Es tracta de la primera trobada que mantindrà Mas amb Rajoy des que ha estat escollit president espanyol. Ho ha anunciat aquest dimarts al migdia el portaveu del Govern, Francesc Homs, que ha comparegut després de la reunió del consell executiu juntament amb el conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí. La reunió es farà a la Moncloa, i busca coordinar esforços per la sortida de la crisi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'agenda de la reunió serà la recuperació de l'economia i l'augment de l'autogovern, centrat en el pacte fiscal. El Govern vol intentar sumar PSC i PP en la reclamació per abordar amb més força la negociació, però Homs ha recordat que si el PSC i el PP no s'hi acaben sumant, no desistiran en la reclamació, que ha recordat que té un ampli consens social i una majoria parlamentària còmoda de CiU, ERC i ICV-EUiA. Referint-se a socialistes i populars, ha recordat que la reunió és una "oportunitat" perquè recolzin una reivindicació que ja és majoritària a la societat catalana i que el Govern té "garantida" la majoria absoluta al Parlament amb el suport de republicans i ecosocialistes. La trobada a la Moncloa es farà a dos dies que comenci el congrés federal del PSOE.

stats