SESSIÓ DE CONTROL
Política 09/02/2011

Mas: "No aniré a pregar ni a Zapatero ni a cap president espanyol"

El president de la Generalitat alerta que si no s'hagués fet l'ajustament econòmic, Catalunya se n'anava "a la ruïna". Celebra que la líder del PP no digui que és un "privilegi" allò que aconsegueix de Madrid

Sara González / Roger Tugas
2 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, durant la sessió de control al Parlament

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat que cal fer els ajustos i retallades "per no anar a la ruïna" després que el líder d'ICV, Joan Herrera, lamentés que afectin a la plantilla de metges, mestres i mossos d'Esquadra. Mas ha justificat la flexibilització dels 80 per hora i ha negat que el seu compromís electoral fos la supressió total de la mesura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Preguntat per Solidaritat sobre si va posar sobre la taula el concert econòmic en la reunió que es va celebrar a la Moncloa amb José Luis Rodríguez Zapatero, Mas ha reiterat que un final de legislatura no és el moment "més idoni" per posar aquesta qüestió sobre la taula. Mas també ha assegurat que no pensa "anar a pregar a Zapatero ni a cap president de l'Estat espanyol" i ha reconegut que "no tot el que pretenia a la reunió" li va sortir bé.

El president de la Generalitat ha celebrat que la presidenta del PP català no digui que quan Catalunya aconsegueix alguna cosa de Madrid és un "privilegi", com asseguren els seus companys de partit a nivell estatal. "Aquestes declaracions sí que haurien de ser amplificades", ha dit Mas.

Posició determinant amb les caixes

Interpel·lat per ERC sobre què farà el Govern per preservar el sistema català de caixes, Mas ha afirmat que amb el nou Estatut l'executiu té marge de maniobra per evitar la desvirtuació i desterritorialització del sistema català de caixes.

El president d'Esquerra, Joan Puigcercós, ha demanat al president de la Generalitat que davant de la reforma del sistema de caixes d'estalvi, garanteixi que Catalunya sigui decisiva a l'hora de designar els futurs membres dels consells de direcció de les caixes d'estalvi que hagin participat en la segona emissió de crèdit de l'Estat.

stats