Política 06/03/2012

Mas retreu al govern de l'Estat que sigui el que "menys exemple" d'austeritat dóna mentre "cargola" la resta

El president de la Generalitat denuncia que l'estat espanyol "es vol quedar darrere" perquè "és més fàcil a nivell polític" però "més greu a nivell de país"

Acn
2 min

ManresaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha retret aquest dimarts al vespre al govern espanyol que sigui el que "menys exemple dóna d'austeritat", mentre "cargola tots els altres". Per Mas, si l'estat espanyol vol fer bé els deures i pretén aplicar una política d'austeritat real "s'ha de posar al davant i no al darrere", ja que "pot ser més fàcil a nivell polític perquè reps menys bufetades però és més greu a nivell de país perquè no fas la feina que has de fer".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ho ha dit quan Catalunya s'ha abstingut en la votació per fixar el dèficit de les comunitats autònomes a l'1,5% a l'espera de veure com concreta l'executiu espanyol els pressupostos generals i si hi incorpora coresponsabilitat. Respecte a la posició del govern espanyol de reduir el dèficit de les comunitats autònomes a l'1,5% i el de l'administració central al 4%, Mas ha retret a l'executiu espanyol que "sigui el que menys exemple dóna" mentre "cargola tots els altres". Segons Mas, el govern espanyol "hauria de ser el primer a donar exemple i serà el que menys en donarà des del punt de vista de les polítiques d'austeritat". Mas ha fet aquestes declaracions en el moment que Catalunya s'ha abstingut en la votació per fixar el dèficit de les comunitats autònomes.

El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha censurat la posició del govern català per plantejar un debat sobre el dèficit que ha titllat de "pèssim, inútil, absurd i inoportú". Montoro no ha estalviat crítiques dirigides a l'actitud de l'executiu català per haver demanat que la flexibilització dels objectius de dèficit de les comunitats sigui proporcional al de l'Estat. "El debat no és qui relaxa i qui flexibilitza, sinó qui corregeix i qui té la necessitat de corregir", ha remarcat Montoro, que ha recordat que la desviació del dèficit recau principalment en les comunitats.

stats