DEBAT D'INVESTIDURA
Política 23/12/2010

Artur Mas ja és president per liderar la transició nacional

Artur Mas ja és el 129è president de la Generalitat. Ha rebut 62 vots a favor, de CiU, 28 abstencions, del PSC, i 45 vots en contra, de la resta de partits. Així, Mas ja pot liderar la transició nacional cap al dret a decidir que va proclamar en la primera sessió del debat d'investidura

Marc Colomer
1 min

BarcelonaL'abstenció del PSC gràcies a un pacte escrit amb CiU, que es compromet a fer clau els socialistes en temes decisius, ha facilitat la investidura per majoria simple del 129è president de la Generalitat, Artur Mas. El nou president ha estat escollit en segona votació per 62 vots a favor, 28 abstencions del PSC i els vots contraris de la resta. La sentència del Tribunal Superior sobre la immersió ha planat durant tota la ssessió del debat d'investidura

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Malgrat l'abstenció dels socialistes en la segona volta de la investidura (dimarts Mas no va aconseguir la majoria absoluta necessària en la primera votació), el president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, ha advertit que l'acord no va més enllà, ni garanteix la governabilitat.

Amb aquest acord, els socialistes s'han assegurat la centralitat i ser el referent a l'hora de configurar majories parlamentàries, mentre que CiU ha evitat la imatge del pacte amb un PP que ha celebrat les sentències contra l'autogovern català. El PSC ha esgrimit la "responsabilitat" per justificar l'abstenció. El PP, ERC, ICV-EUiA, SI i C's, en canvi, han votat tots en contra de la investidura de Mas.

Els passos a partir d'ara

Un cop Mas ha estat investit president, ara la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, haurà de comunicar la votació al rei Joan Carles de Borbó. L'acte de presa de possessió es preveu per dilluns al Palau de la Generalitat. I per dimecres es preveu la presa de possessió del nou Govern. Mas ha reiterat en diverses ocasions que vol començar l'any nou amb el seu Govern ja treballant.

stats