Política 14/05/2011

Mas vol els exsocis del tripartit "calladets" després d'haver deixat un "forat" de 7.500 milions

El president carrega especialment contra els socialistes en un míting a Reus després de la manifestació contra les retallades

Acn
2 min
Artur Mas, en el míting de campanya de CiU a Reus / ACN

ReusEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha acusat els partits d'esquerres de l'anterior Govern d'haver generat un forat de 7.500 milions d'euros a les finances de la Generalitat i els ha instat a mantenir-se "calladets" perquè "els altres facin la feina".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al final d'una jornada marcada per la manifestació contra les retallades, Mas ha tornat a justificar els ajustos i ha carregat contra les crítiques que li han arribat des del PSC. "Són els mateixos que governen a Madrid i ens neguen el pa i la sal, uns diners que pertanyen a Catalunya. Els que no paguen els deutes i deixen un forat criden contra l'estalvi", ha assegurat, en referència al conflicte pel pagament del fons de competitivitat.

Durant l'acte central de campanya a la candidatura de CiU a les municipals a Reus, Mas ha carregat contra les crítiques constants per les retallades que li arriben per l'esquerra durant aquesta campanya electoral, una situació que ha arribat a qualificar de "joc brut". Considera el president que són atacs que no es troben justificats "quan fa quatre anys -els partits de l'anterior Govern- van deixar un bunyol espectacular a la Generalitat".

"Quines penques! Si deixen un forat de 7.500 milions d'euros podrien estar unes setmanes, uns mesos calladets i deixar que els altres facin la feina", ha etzibat davant els assistents a l'acte, abans de qualificar de "rocambolesques, demagògiques i hipòcrites" les crítiques contra la política de retallades. "Algú creu que acabant d'arribar m'interessa quedar malament amb algú?", ha preguntat.

"Si seguim com fèiem abans, campi qui pugui i gastar el que no és té, el resultat és anar-se'n en orris", ha assegurat, tot advertint la situació dels països de la Unió Europea que han hagut de ser rescatats. I, fins i tot, ha reivindicat la paternitat convergent de l'actual estat del benestar a Catalunya. "Ens sentim els principals constructors al país de l'estat del benestar. Si n'hi ha un de fort i potent és perquè CiU vam fer un munt de polítiques per afavorir-lo", ha sentenciat.

stats