ALTO EL FOC D'ETA
Política 10/01/2011

Mas diu que l'anunci d'ETA "no és el que espera amb ànsia la societat basca, ni espanyola, ni la catalana"

Artur Mas no creu que el comunicat d'ETA sigui el definitiu que hauria d'anunciar la fi de la banda, segons ha explicat en unes declaracions fetes públiques avui

Redacció
2 min

BARCELONAEl president de la Generalitat, Artur Mas, creu que l’anunci fet públic avui per ETA "no és nou" i no és "el que espera amb ànsia la societat basca, ni l’espanyola i tampoc la catalana". En un comunicat fet públic aquest vespre, Mas explica: "Els ciutadans que hem hagut de patir la violència, l’assassinat i l’extorsió, no tindrem pau fins que aquest grup no anunciï la seva desaparició definitiva. Així li ho hem reclamat en repetides ocasions, tant des de les institucions democràtiques com des del carrer, a través de reiterades mobilitzacions cíviques. La immensa majoria del poble basc, del català i també de l’espanyol sap que amb la democràcia i la llibertat es pot aconseguir tot, però que sense democràcia ni llibertat no hi ha res que valgui la pena ni es pot construir cap cosa duradora. La banda terrorista hauria de ser molt conscient que des del crim no podrà condicionar de cap manera l’esdevenidor d’Euskadi i la seva gent".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president detalla que fa aquesta valoració després d'haver analitzat la situació amb el “lehendakari” Patxi López, el vicepresident primer del govern espanyol i ministre de l’Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, i també amb el líder del principal partit del País Basc, EAJ-PNB, Íñigo Urkullu."Malgrat tot", matisa, "sempre cal donar una oportunitat a la pau i aprofitar-la fins al límit. Des de la prudència que ens aconsella la història, cal valorar el pas que ha donat la banda terrorista com un moviment orientat de manera positiva. Cal esperar també que aquesta vegada sigui la definitiva, i que s’obri per a Euskadi un camí de pau i convivència, on siguin els bascs i les basques els qui decideixin el seu futur. El poble de Catalunya, que ha patit molt cruament i directa l’assot del terrorisme a les seves carns, serà el primer en alegrar-se’n i a col·laborar per a que caiguin les reixes de la violència i s’obrin els camins de la pau, la democràcia, la justícia i la llibertat".

stats