DRET A DECIDIR
Política 29/07/2012

Mas mobilitza el Govern per "canviar la història", segons 'La Vanguardia

El president va reunir 300 alts càrrecs per instar-los a actuar com a "generals d'un exèrcit" amb la "missió històrica" de canviar la relació amb Espanya en dues legislatures

Ara
1 min

BarcelonaL'endemà de l'aprovació al Parlament del pronunciament a favor del concert econòmic, el president de la Generalitat, Artur Mas, va reunir uns 300 alts càrrecs del Govern per instar-los a participar d'una "missió històrica". Els va alertar que són "els generals d'un exèrcit" que tenen la missió de "canviar la història": resoldre la crisi i canviar la relació de Catalunya amb Espanya, segons publica aquest diumenge 'La Vanguardia'. Mas vol una resposta ràpida al concert econòmic, a molt estirar al llarg de la legislatura. Veu clar que tot apunta a un "conflicte creixent" amb Espanya davant el qual va instar els seus "generals" a estar preparats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El rotatiu barceloní també explica, com va avançar divendres l'ARA, que el president va enviar una carta divendres a Rajoy per explicar-li el pacte fiscal aprovat pel Parlament i per instar-li a una reunió al més aviat possible. Però el president també assumeix la possibilitat d'un avançament electoral aquesta primavera -com també publica aquest diumenge l'ARA- davant la possibilitat que no pugui tirar endavant uns pressupostos de 2013 que es preveuen pitjors que el 2012 i que el Govern es pot trobar que no vulgui assumir el PP ni ERC, malgrat que els republicans estan determinats a sostenir l'executiu si es manté ferm amb l'aposta del concert. En qualsevol cas, destacats dirigents de CiU assumeixen que les eleccions es plantejaran com un plebiscit sobre la sobirania de Catalunya.

stats