Política 17/02/2015

Mas nomenarà dos comissionats amb càrrega política

El president vol aprofundir en les estructures d'estat fins a les eleccions del 27 de setembre i reforçar tant la projecció exterior com les mesures de transparència

Ara
1 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, aquest dimarts / ACN

El president de la Generalitat, Artur Mas, nomenarà aquest matí durant la reunió del consell executiu dos comissionats per afrontar l'últim tram de la legislatura, abans de les eleccions del 27 de setembre, segons ha avançat RAC1 i han confirmat a l'ARA fonts de Presidència. El president ho anunciarà en una roda de premsa que farà ell mateix a dos quarts d'una, després de la reunió del Govern que arrenca a les deu del matí.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha avançat RAC1, el comissionats tindran "càrrega política" i s'incorporaran a l'organigrama actual del Govern. El president ha descartat fer cap remodelació més àmplia del Govern que impliqui canvis als consellers. Els dos comissionats, que poden assistir a les reunions del consell executiu, permetran aprofundir en les estructures d'estat amb vista a les eleccions plebiscitàries de finals de setembre. Segons fonts de la Generalitat consultades per l'ARA, amb aquests nous nomenaments Mas pretén reforçar la projecció exterior i les mesures de transparència.

La compareixença de Mas després del consell executiu es produeix un mes després de l'acord entre CiU i ERC –el 14 de gener– que entre altres coses va fixar l'horitzó de les plebiscitàries el proper 27 de setembre, un any després de la signatura del decret de convocatòria de la consulta.

stats