NOU GOVERN
Política 29/12/2010

Mas, als consellers: “Amb menys diners i recursos hem de fer més i millor”

El president de la Generalitat encarrega als nous consellers que s'esforcin des del primer dia per demostrar “eficiència i austeritat”. En la presa de possessió dels nous consellers, Artur Mas els ha advertit que no tindran una “navegació fàcil” però que han de treballar per portar “aquest vaixell (Catalunya) a bon port”

Marc Colomer
2 min

BarcelonaEn el seu discurs després que la vicepresidenta i els 10 consellers del nou govern hagin promès el càrrec –la número dos de Mas i la consellera de Justícia, apel·lant a "l'ajuda de Déu"–, Artur Mas ha felicitat el seu equip per la "vocació de servei a la col·lectivitat" que considera que demostren assumint el càrrec. "Difícilment es pot tenir un honor més alt que formar part del govern del teu propi país", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Això sí, i recorrent una vegada més als símils nàutics, Mas ha alertat que l'executiu no tindrà una "navegació fàcil". "Espero que no us maregeu en una navegació que serà moguda. Hem de portar aquest vaixell a bon port encara que la mar estigui moguda, hi hagi vents forts, ones molt grans. Aquest vaixell és Catalunya i aquesta és la nostra altíssima responsabilitat", ha reblat. I encara ha afegit amb insistència que el "passatge" del vaixell són els set milions i mig de catalans, i no només els que els han votat.

El president de la Generalitat ha destacat que el seu govern "traspassa les fronteres dels partits". En aquest sentit, ha defensat la necessitat que el Govern faci una "operació d'amplitud de mires, d'obertura, de sumar sensibilitats que es mouen en el catalanisme", com ha fet ell amb la incorporació de l'encara socialista Ferran Mascarell com a conseller de Cultura.

Eficiència i austeritat des del primer dia

Mas també ha encomanat als seus consellers un esforç per "demostrar des del primer dia la seva eficiència i austeritat". "És fàcil governar amb molts diners per repartir, invertir i gastar. Ara no serà el cas, sinó tot el contrari", ha alertat, per afegir que el Govern haurà de fer un esforç no només per explicar què fa i quan, sinó per què fa les coses.

Ara bé, també s'ha mostrat confiat que molts catalans són "conscients" de la situació del país i "comprendran que el Govern es mogui amb criteris de màxima austeritat". "Amb menys diners i recursos haurem de fer més i millor", ha asseverat.

stats