CONSELL EXECUTIU
Política 05/04/2011

Mas: "És cosa del PSC decidir si la reforma de successions impedeix el seu suport als pressupostos"

El president de la Generalitat ha tornat a reclamar 1.450 milions d'euros al govern espanyol i ha reiterat que la retallada no superarà el 10%

Oriol March
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat avui en roda de premsa posterior al consell executiu que la reforma de l'impost de successions aprovada avui pel Govern no hauria de ser un obstacle insalvable perquè el PSC doni suport als pressupostos de la Generalitat. "El PSC decidirà si això tanca la porta o no, però estem en època d'eleccions i desgraciadament no hi ha arguments", ha afirmat Mas. El president de la Generalitat ha recordat que el tripartit ja va fer una reforma "esgrimint els mateixos arguments que hem fet servir avui el conseller d'Economia i jo mateix". També ha volgut deixar clar que la supressió de successions s'haurà d'aprovar al Parlament, on Mas confia en obtenir el suport del PP, que ja va registrar al Parlament una modificació tributària similar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president de la Generalitat ha vinculat la postura del PSC amb el fet que s'acosten les eleccions municipals i, segons ell, "quan s'acosten eleccions no es fan servir arguments". Mas ha insistit en què el govern espanyol "deu diners" a la Generalitat i que, per tant, i en la línia del que porta assegurant les últimes setmanes, la retallada no superarà en cap cas el 10%. "Actuem sobre la despesa fins allà on considerem que tenim marge per actuar, però el que no deixarem de fer és reclamar tot allò que se'ns deu des de Madrid, 1.450 milions d'euros que diuen que no ens pensen pagar aquest 2011", ha conclòs el president de la Generalitat.

stats