POLÍTICA
Política 31/01/2011

Mas trasllada al rei la seva intenció de plantejar el concert el 2012

El monarca dóna l'enhorabona al president de la Generalitat, que li ha traslladat la seva preocupació perquè no s'utilitzi la qüestió catalana com a arma electoral a l'Estat de cara a les municipals

M.colomer
1 min
Artur Mas i el rei Joan Carles I

MadridMas s'ha reunit amb el rei Joan Carles al Palau de la Zarzuela set dies abans que es reuneixi amb el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. En un comunicat, Presidència ha explicat que el president de la Generalitat ha traslladat al monarca la seva preocupació pel "clar retrocés" que ha significat la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons la versió de Presidència, Artur Mas també ha traslladat al rei la seva voluntat d'abordar un nou pacte fiscal en la línia del concert econòmic de cara al 2012, amb el nou govern espanyol constituït. També, li ha exposat la seva preocupació perquè "un cop més s'utilitzi el tema català com a arma de confronatció" política de cara a les eleccions del 22 de maig.

D'altra banda, el president Mas, que avui fa anys, també ha exposat al rei la necessitat d'impulsar el corredor ferroviari mediterrani. També ha aprofitat per explicar el pla del Govern per estabilitzar les finances de la Generalitat. Un cop s'ha reunit amb el monarca, Mas té previst mantenir una primera trobada de treball amb el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zaopaterio, dilluns que ve.

stats