CIMERA A BARCELONA
Política 03/05/2012

Mas es reivindica davant del BCE

El president de la Generalitat, Artur Mas, va fer valer ahir les seves polítiques d'austeritat davant dels responsables del BCE. També els va demanar més flexibilitat a l'hora de reduir el dèficit.

V. Moliné / O. March
2 min
SOPAR AL PALAU DE LA GENERALITAT Artur Mas, president de la Generalitat, va oferir un sopar a Palau amb els responsables del BCE, encapçalats pel seu president, Mario Draghi -a la seva dreta-. També hi va assistir Miguel Ángel Fernández Ordóñez, que forma part de la institució en tant que governador del Banc d'Espanya.

BARCELONA.Artur Mas va viure ahir una de les jornades més transcendents des que ocupa la presidència del Govern. Reunit en un sopar amb els governadors del Banc Central Europeu (BCE), encapçalats pel seu president, Mario Draghi, Mas va exhibir les mesures austeres que ha aplicat durant el seu primer any i mig al càrrec però també els va reclamar més flexibilitat a l'hora de reduir el dèficit. "Tan important és disminuir-lo com fer-ho d'una manera que doni esperança a la població", va considerar el president de la Generalitat en un discurs de cinc minuts íntegrament en anglès.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, Mas va advertir als responsables de la institució que no és recomanable, en plena recessió, fer minvar el dèficit a un ritme que agreugi molt més la situació econòmica. El cap de l'executiu va treure pit per haver donat suport a les mesures "impopulars" que han dut a terme el governs espanyols en els últims anys. "Ho hem fet per responsabilitat, per donar exemple i per liderar en el conjunt d'Espanya les polítiques de reducció de despesa pública", va resumir Mas.

Estímuls al creixement

Argumentant, precisament, que Catalunya s'ha erigit en maquinista del tren de l'austeritat, el president de la Generalitat va reclamar al migdia que el BCE els ajudi a crear riquesa. "Que als que estem en aquest camí no se'ns deixi de banda", va assenyalar Mas. El seu desig és que Draghi aprofiti la seva intervenció d'avui per reclamar estímuls al creixement com ja va insinuar en la seva última compareixença al Parlament Europeu. I si cau algun elogi a la Generalitat, millor que millor.

Mas no serà l'únic que festegi Draghi. Aquesta nit hi ha programat un sopar dels membres del consell de govern del BCE amb Mariano Rajoy, que busca un cop de mà del president de la institució perquè continuï comprant deute públic quan sigui necessari i doni així oxigen a l'economia espanyola.

La reunió d'avui és la tercera que el BCE celebra a Espanya i la primera que acull Barcelona. El seu consell de govern, que cada 15 dies es reuneix a Frankfurt i dues vegades a l'any ho fa en una ciutat d'un dels 17 països de l'euro, serveix per decidir el tipus d'interès oficial per a l'Eurozona, fixat ara en un 1%. Avui s'espera que el deixi igual.

stats