POLÍTICA
Política 19/07/2011

Mas es reunirà demà a Palau amb el president de l'Autoritat Nacional Palestina

Mahmud Abbas serà a Barcelona amb una delegació del seu govern per visitar la seu de la secretaria de la Unió per la Mediterrània

Redacció / Acn
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, es reunirà aquest dimecres amb el president de l'Autoritat Nacional Palestina (ANP), Mahmud Abbas, que es troba de visita a Catalunya acompanyat d'una delegació del seu executiu. Després de la reunió que mantindran ambdós presidents, a les 21.00 hores, compareixeran davant la premsa. Abbas s'entrevista amb Mas en el marc d'una visita a Catalunya acompanyat per una delegació del seu executiu, on visitarà també dimecres la seu de la Unió per la Mediterrània (UpM), al Palau de Pedralbes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Està previst que a la seva arribada al Palau de la Generalitat, Mas i Abbas passaran revista a la formació de gala dels Mossos d'Esquadra. D'aquesta forma se li atorgarà al líder palestí tractament de cap d'estat, tal com la comunitat internacional reconeix al president de l'ANP. Després es traslladaran al Pati dels Tarongers, on saludaran la resta d'autoritats i escoltaran l'himne nacional de l'ANP, interpretat pel carilló del Palau. Mas i Abbas es reuniran al despatx del president de la Generalitat, on Abbas signarà el Llibre d'Honor, i mantindran una breu reunió. Després, està previst que compareguin a la Galeria Gòtica del Palau. El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha expressat la intenció de l'executiu d'usar sempre “tots els mecanismes de negociació bilateral que estiguin a l'abast i no penalitzar cap de les dues parts en conflictes”. “No hi ha uns més bons o dolents que els altres. Quan hi ha conflicte, hi ha motius a les dues bandes”.

El president de la Generalitat també oferirà un sopar al president Abbas i a la resta de la delegació palestina. Hi assistiran també el secretari general de la Unió per la Mediterrània, Yousef Amrani, i el secretari d'Afers Exteriors de la Generalitat, Senén Florensa. El president de l'Autoritat Nacional Palestina visitarà també aquest dimecres la seu de la UpM al Palau de Pedralbes de Barcelona per reiterar el suport de l'Autoritat Palestina a aquest organisme internacional que agrupa 43 països de la UE i les riberes sud i est de la Mediterrània. Segons un comunicat que va emetre la UpM, la visita d'Abbas també és una mostra de suport al primer projecte impulsat per la UpM, la construcció d'una planta dessaladora a la franja de Gaza, que beneficiarà 1,6 milions de persones. En aquest context, Abbas es trobarà amb el nou secretari general de la UpM, el marroquí Youssef Amrani, i altres membres de la UpM.

Abbas visita Catalunya acompanyat de diversos membres del seu govern. La delegació palestina està integrada pel ministre-portaveu de la Presidència, Nabil Aburundainah; pel conseller del president per a Afers Diplomàtics, Majdi Al Khaldi; pel secretari general del comitè executiu de l'OLP, Yasser Abed Rabo; pel membre del comitè executiu de l'OLP Saeb Erekat; pel cap de la missió diplomàtica de Palestina a Espanya, Musa Odeh; pel president de la Federació Palestina de Futbol, Jebril Rajoub, i pel president de la comunitat Palestina a Catalunya, Salam Maslamani.

stats