Política
Política 30/11/2010

Mas inicia avui amb Nadal la tanda de trobades amb els partits

Montilla cedeix pas a Nadal, que exercirà de cap de l'oposició després de la seva renúncia. Demà, Mas es reunirà amb Sánchez-Camacho i Joan Herrera

Marc Colomer
2 min
Mas i Nadal, en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl candidat de CiU a la presidència de la Generalitat, Artur Mas, mantindrà aquesta tarda a les 16.30 la primera de les reunions de la ronda de contactes que vol fer amb tots els partits polítics amb representació parlamentària. La primera trobada serà amb el PSC però, per indicació del candidat socialista, José Montilla, la reunió serà amb Joaquim Nadal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts socialistes han apuntat que el president de la Generalitat en funcions considera que aquesta primera trobada ha de ser ja amb qui presidirà el grup parlamentari del PSC, però han afegit que Montilla vol reunir-se amb Mas abans de la presa de possessió per preparar el traspàs de poders, segons informa l'ACN.

Mas i Montilla han parlat per telèfon aquest matí i el socialista li ha explicat que seria Nadal qui participaria en aquesta primera trobada, perquè el contingut de la reunió té més a veure amb les seves funcions com a president de grup parlamentari, com la investidura i la constitució de la mesa, segons ha al·legat el president de la Generalitat en funcions.

Les mateixes fonts han deixat clar que hi haurà una reunió entre Montilla i Mas més endavant, abans de la presa de possessió, per preparar el traspàs de poders i parlar de temes de país, però per qüestions més concretes de l'àmbit parlamentari, el socialista prefereix que sigui ja Nadal que se n'ocupi, tenint en compte que Montilla renunciarà al seu escó.

D'altra banda, Mas es reunirà demà a les 13 hores al PP amb la líder del PP, Alícia Sánchez-Camacho, i a la tarda, a les 16:30 hores, amb el líder d'ICV-EUiA, Joan Herrera. Mas vol construir ponts de diàleg amb la resta de partits per treure el país de l'atzucac i per temptejar el clima polític amb vista al ple d'investidura de Mas com a president i de Núria de Gispert com a presidenta del Parlament. Mas va anunciar ahir que el ple de constitució i investidura l'abordarà un equip negociador en una segona ronda de contactes. Mas necessita almenys l'abstenció d'un grup per ser investit president abans de final d'any. Sánchez-Camacho ha garantit avui a Mas que "trobarà" el seu partit si es deixa d'"aventures" sobiranistes.

stats