Política 29/07/2012

Mas temptejarà aquest agost el terreny amb el govern espanyol

Els nacionalistes volen una resposta ràpida al pacte fiscal

Ferran Casas
1 min
La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, en una sessió de control al Congrés de Diputats. Aquest divendres va deixar clar que no és partidària de negociar el pacte fiscal.

BarcelonaFa anys que el mes d'agost ja no és tranquil per als polítics. Artur Mas i Mariano Rajoy descansaran poc. El president començarà a temptejar el terreny per al pacte fiscal. De moment ja ha enviat una carta a Rajoy per demanar-li obrir com més aviat millor la negociació de la proposta de finançament en la línia del concert que el Parlament va aprovar dimecres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La negociació serà cosa el president i espera mantenir ja algun contacte discret a l'agost per constatar la predisposició real a assumir el pacte fiscal que té Rajoy. A CiU esperen, segons han explicat a l'ARA fonts de la federació, que darrere del rebuig inicial dels dirigents del PP espanyol, del to burleta del ministre Cristóbal Montoro i del no rotund d'Alícia Sánchez-Camacho a un model "inconstitucional", hi hagi un cert relaxament posterior que Mas abordarà d'aquí uns dies.

Asseguren que –per bé que l'Estat és qui té la paella pel mànec, i més encara amb el rescat i la llei d'estabilitat pressupostària, que alguns dirigents de la federació lamenten haver votat al Congrés– Madrid hauria de ser conscient que no pot "deixar caure" la locomotora i provocar el xoc.

Podeu llegir-ho a l'Ara Premium.

stats