NOU GOVERN
Política 27/12/2010

Mascarell, de Maragall a Mas, saltant-se Montilla

El socialista Ferran Mascarell prendrà el relleu que ell mateix va donar a Joan Manuel Tresserras fa quatre anys. Torna a la conselleria de Cultura, que va ocupar durant vuit mesos del Govern de Pasqual Maragall

M. Colomer
2 min

BarcelonaFerran Mascarell va néixer a Sant Just Desvern el 1951. Amb el seu fitxatge com a conseller de Cultura, Artur Mas mata dos ocells d'un tret: suma al seu projecte un dels polítics més ben valorats pel món de la cultura del país a la vegada que aconsegueix donar al seu executiu la imatge de transversalitat al servei del país que ha pretès. A ningú se li escapa, a més, que Mas pot recuperar amb Mascarell la idea del Govern "dels millors" que havia proclamat i que s'havia acabat desdibuixant com el Govern dels "millors disponibles", després que diverses persones li donessin carbasses. Va ser conseller de Cultura en el darrer tram del mandat de Pasqual Maragall, després d'anys com a regidor de l'Ajuntament de Barcelona. Amb la seva entrada al Govern, Mascarell també deixa el camí més lliure a Jordi Hereu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona, la carrera de Mascarell sempre ha estat vinculada a la gestió cultural. Va ser editor i director de la revista d'història L'Avenç entre 1977 i 1984; el 1982 va ser un dels promotors de l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català; després de ser director de Publicacions de la Diputació de Barcelona, va desenvolupar el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Entre el 1987 i el 1991 va coordinar l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, que entraria a dirigir el 1999. Més tard, el 2006, va substituir Caterina Mieras al capdavant de la conselleria de Cultura. Va ser conseller durant vuit mesos, fins a les eleccions del mateix any, en què Joan Manuel Tresserras li va prendre el relleu. El 2007 va deixar l'acta de diputat i es va incorporar com a productor audiovisual i conseller delegat d'RBA. I aquest 2010 es repetirà el relleu, ara en sentit contrari: serà Tresserras que li cedirà a ell.

L'expresident José Montilla no es va equivocar quan en campanya va anunciar el fitxatge, de nou, de Ferran Mascarell -que no anava a les llistes- com a futur integrant del Govern. Montilla no va comptar, però, que ho faria amb Artur Mas de president.

stats