Política 24/11/2014

El jutjat desestima el recurs de Jaume Matas per gaudir del tercer grau

Considera que no hi ha cap prova de reeducació del reclús, entre altres raons

Efe
1 min

ValladolidEl Jutjat de Vigilància Penitenciària de Valladolid ha desestimat el recurs plantejat per l'expresident balear i exministre de Medi Ambient, Jaume Matas, per gaudir del tercer grau penitenciari, perquè considera que no hi ha cap prova de reeducació del reclús, entre altres raons.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel magistrat, "la prematura classificació del tercer grau, forma de compliment, incideix, per la minoració en el contingut aflictiu de la pena, en la seva eficàcia", segons la resolució judicial facilitada per fonts del Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó (TSJCL).

"A la corrupció política el subjecte actiu és un individu plenament integrat socialment, però per diversos motius no dubta a trencar les barreres de la llei per satisfer d'una manera o una altra el seu propi interès", precisa l'escrit.

Matas va ingressar al centre penitenciari de Segòvia el 28 de juliol i la Secretaria General d'Institucions Penitenciàries li va concedir el tercer grau el 29 d'octubre després d'haver cobert un terç de la pena, amb l'informe en contra de la junta de tractament.

stats