Política 16/08/2011

Mato diu que Rubalcaba vol suprimir les diputacions perquè ara són del PP

La coordinadora de campanya del PP atribueix les paraules del candidat socialista a "l'interès personal i de partit". Reconeix que cal "revisar-ne" la funció, però assegura que la supressió d'aquestes institucions suposaria deixar exclosos 15 milions de ciutadans de pobles petits

Miquel Codolar
1 min

MadridLa coordinadora de campanya del PP, Ana Mato, ha atribuït les declaracions del candidat socialista, Alfredo Pérez Rubalcaba, sobre el futur de les diputacions, a "l'interès personal i de partit" perquè després de les últimes eleccions municipals s'han tenyit de blau. Mato ha lamentat que "Rubalcaba no pensa en els ciutadans, sinó en el seu partit i les seves eleccions", i, segons ell, el PSOE pensa que "hi ha diputacions provincials, però com que ha guanyat el PP les trec". En aquest sentit, ha demanat "respectar les administracions públiques" tot i que ha reconegut que hi ha "duplicitats en la gestió i despeses evitables". Per això ha expressat la necessitat "d'actualitzar i revisar-ne" la funció, però mai de suprimir-les perquè "no m'agradaria deixar exclosos 15 milions de persones" que calcula que són els ciutadans de pobles petits de l'Estat que depenen d'aquestes institucions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant la compareixença, Mato ha esquivat diverses qüestions que no ha volgut respondre, com la posició del PP pel que fa al corredor mediterrani ferroviari i la modificació o no de les lleis de l'avortament, la mort digna i el matrimoni homosexual. Ha reiterat que el PP no vol que Bildu sigui a les institucions ni es presenti a les pròximes eleccions espanyoles, i ha criticat que el PSOE manté una posició "ambigua" sobre aquesta qüestió". Sobre la reunió de la cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president francès, Nicolas Sarkozy, ha lamentat que el govern espanyol no sigui "al nucli europeu de presa de decisions", com considera que estava quan governava el PP, i augura que hi serà a partir del 20-N. Finalment, ha indicat que "el PSOE sempre porta Espanya a la crisi i ha d'arribar el PP per treure-l'hi".

stats