COMMEMORACIÓ
Política 01/09/2011

L'esquerra independentista homenatja Antoní Massaguer, un referent berguedà

L'activista va passar nou anys a la presó, acusat de pertànyer a EPOCA, però el Tribunal dels Drets Humans d'Estrasburg va obligar a deixar-lo en llibertat

Redacció
1 min
Cartell de l'acte d'homenatge a Antoní Massaguer, organitzat per Maulets i el Casal Panxo.

BarcelonaGairebé 11 anys després de la seva mort, Maulets i el Casal Panxo retran un homentage a l'independentista Antoní Massaguer aquest diumenge, 4 de setembre, a Berga. En l'acte s'emetrà el documental inèdit "Antoní Massaguer. Anar-hi, anar-hi i anar-hi", en què es recorre la vida d'aquest activista i l'evolució de l'independentisme els anys 70 i 80. També es realitzaran parlaments i una actuació musical, entre d'altres, del cantautor solsoní Roger Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Massaguer va néixer a Berga el 1947 i va morir el 2000 a la mateixa ciutat. Va ser detingut el 1980 juntament amb nou independentistes més, acusats de pertànyer a la banda armada EPOCA, i va ser condemnat a 36 anys de presó. Tanmateix, el Tribunal dels Drets Humans d'Estrasburg va obligar a atorgar-li la llibertat provisional el 1989 i la definitiva, el 1993, atès que entenia que se li podrien haver violat drets humans durant el judici. Un cop fora de la presó, va continuar la seva militància independentista.

stats