Política 31/01/2015

Podem inunda els carrers principals de Madrid amb la seva marxa pel canvi

Entre 100.000 i 300.000 persones, segons les fonts, han participat en la manifestació

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
La capçalera de la manifestació de Podem a Madrid / M.F.F.

Madrid300.000 persones, segons els organitzadors, 100.000 segons la policia, han participat aquest dissabte a Madrid en la primera manifestació convocada per Podem. Just un any després de la seva fundació, la formació liderada per Pablo Iglesias ha mesurat per primera vegada la seva força al carrer. El resultat ha superat les expectatives i a l'hora de l'inici, les 12 hores, tot el recorregut ja era ple, de la Cibeles a la Puerta del Sol, i fins i tot més enllà, fins al parc del Retiro.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Avui comença la marxa que tindrà com a següent ítem la Moncloa i com a tercer ítem la recuperació de la sobirania pel poble espanyol", ha dit Íñigo Errejon, secretari de política i número 2 de Podem, just abans de l'inici. Errejón ha explicat que "avui aquesta marxa és de la gent", i que per això a la capçalera, amb el lema "Es ahora #31e", no hi ha cap dels líders de Podem.

Per primer cop en un acte organitzat per Podem s'han vist banderes, com ikurriñes, estelades, banderes republicanes, venezolanes i moltes de Syriza.

Perquè la marxa fos un èxit s’han llogat 280 autobusos que sortien des de diferents punts de l’Estat. De Catalunya n’han sortit 30, que s’han finançat a través d’un micromecenatge que ha superat les expectatives: ha recollit més de 15.500 euros.

stats