Política 17/10/2017

May assegura a Rajoy que no reconeixeria una Catalunya independent

La primera ministra britànica ha parlat per telèfon amb el president del govern espanyol

Laia Forès
1 min
La primera ministra britànica, Theresa May, en una imatge d'arxiu.

Brussel·lesSi Catalunya declara la independència, el Regne Unit no reconeixerà la sobirania del nou país. La primera ministra britànica, Theresa May, ha mantingut aquest dimarts una conversa telefònica amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a qui li ha promès que "no reconeixeria cap declaració d'independència" de Catalunya, segons ha informat un portaveu de Dowing Street.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

May, debilitada com a primera ministra després d'haver perdut la majoria abasoluta en les eleccions que es van celebrar al juny, ha assegurat després d'haver parlat amb Rajoy que el referèndum de l'1 d'octubre "no tenia base legal". Els dos mandataris també han parlat d'altres qüestions d'actualitat, com el Brexit i els incendis forestals que afecten Galícia i Portugal.

De fet, la trucada s'ha produït en el marc de les preparacions per la cimera europea que els 28 celebraran dijous i divendres. Catalunya no figura a l'agenda oficial per voluntat expressa de Rajoy, que rebutja tuteles internacionals i no vol convertir la crisi política amb Catalunya en un problema europeu. Fonts comunitàries han explicat que la presidència del Consell Europeu estava disposada a afegir Catalunya a l'agenda de la cimera, però el president espanyol ha declinat l'oferta.

stats