Nou govern
Política 30/11/2010

El Col·legi d'Ambientòlegs demana que la política mediambiental impregni la gestió del govern de CiU

Oriol March
1 min

BarcelonaContinuen les reaccions a la supressió de la Conselleria de Medi Ambient que avança avui en portada l'ARA. Arnau Queralt, president del Col·legi d'Ambientòlegs de Catalunya, encara no vol entrar a valorar la decisió de CiU –"l'estructura del nou govern encara no és definitiva"–, però sí que demana al futur executiu que impregni la seva gestió de sostenibilitat i respecte per l'entorn. Per Queralt, que Medi Ambient no disposi d'una conselleria autònoma no és cap desastre: arreu d'Europa hi ha governs en què la sostenibilitat comparteix departament amb algun altre àmbit. Com ha passat a Catalunya des del 2003 fins al 2010, en què Medi Ambient anava associat a Habitatge.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Cal associar el medi ambient a tot, i això és independent del fet que hi hagi una conselleria que porti de nom Medi Ambient", assegura el president del Col·legi d'Ambientòlegs. Queralt demana "polítiques més efectives" en matèria de sostenibilitat i que es deixin d'associar les polítiques mediambientals a quelcom "farragós". Segons el president del Col·legi d'Ambientòlegs, calen polítiques més efectives que passin per una racionalització de la legislatura. Tot i això, puntualitza que la gran part de normes que surten del Parlament en matèria de medi ambient són calcades a les que es disposen a Brussel·les.

Queralt, segons ha explicat, no es mostra preocupat per si CiU pretén convertir la gestió del Medi Ambient en quelcom centrat en l'activitat econòmica i no tant en la protecció mediambiental. "És un sector amb un gran potencial econòmic i, per tant, no esperem grans retallades", conclou el president del Col·legi d'Ambientòlegs.

stats