Política 31/08/2011

Melilla condecora un exconseller que té la "virtut" d'haver estat en l'execució de "Puch Antich"

El govern de la ciutat autònoma, del PP, lliura la medalla d'or de la Policia Local a Ramón Antón Mota, del qual destaca que va estar en comissió de serveis a Barcelona "amb motiu de l'última execució que hi va haver a Espanya"

Redacció
1 min
Fragment del currículum de Ramón Antón Mota, condecorat pel govern de Melilla

BarcelonaMedalla d'or de la Policia Local de Melilla per a Ramón Antón Mota, un policia que va ingressar a l'antic Cos Superior de Policia espanyola el 1970 i que ha estat conseller de seguretat ciutadana del govern autònom del popular de Juan José Imbroda (PP), del qual continua sent assessor. I entre els mèrits del guardonat hi ha el fet d'haver assistit "amb el delegat governatiu" a "l'última execució que hi va haver a Espanya, la de Puch Antich", informa Elplural.com.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, ni l'executat es deia "Puch Antich", sinó Salvador Puig Antich, ni va ser l'últim ajusticiat, ja que posteriorment encara van ser executats membres del FRAP i d'ETA. Els errors consten en un full de serveis que porta el segell de la Ciutat Autònoma de Melilla i que presenta la trajectòria de Mota per defensar que mereix el guardó. "Entre les seves moltes virtuts podem destacar com a més notables les següents", diu el text. A més d'haver presenciat com mataven Puig Antich al garrot vil, també es remarca que va estar destinat al País Basc quan es va declarar per primera vegada l'estat d'excepció.

La resta de grups polítics de la corporació de la ciutat autònoma es van oposar a la concessió d'aquesta medalla a Mota.

stats