Política 09/09/2014

CDC, sobre la "desobediència" que proposa Junqueras: "El 9-N ha de tenir garanties democràtiques suficients"

Mercè Conesa, portaveu del partit, defensa que qualsevol decisió sobre la consulta ha de ser "consensuada" entre els partits sobiranistes

Oriol March
2 min

BarcelonaLa portaveu de Convergència, Mercè Conesa, ha respost aquest dimarts les paraules del president d'ERC, Oriol Junqueras, que ha apostat per la "desobediència" en cas que l'Estat veti la consulta. "Sempre hem dit que la consulta s'ha de desenvolupar en un marc de legalitat i ha de disposar de garanties democràtiques suficients", ha defensat Conesa, que ha indicat que aquest posicionament també el comparteix el coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, que ahir va posar "condicions" a la consulta sí o sí.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A pesar de les diferències existents entre CiU i ERC, Conesa ha volgut destacar que els republicans són un soci "fiable" i ha apuntat que no hi ha "cap motiu" per no seguir el full de ruta establert amb els republicans. "Les converses per tenir més equilibri en les polítiques diàries del Govern ja estan en marxa", ha considerat sobre una eventual entrada d'ERC a l'executiu català.

Conesa no ha volgut valorar l'absència del líder d'Unió, Josep A. Duran i Lleida, a la V de la Diada. Duran va indicar ahir que preferia no aclarir els motius pels quals no assistiria a la manifestació perquè "en farien mal ús els independentistes i els centralistes".

Presència a la Diada

Conesa ha indicat que el partit tindrà una "àmplia representació" a la V que organitzen l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural aquest Onze de Setembre. El dia abans, el coordinador general del partit, Josep Rull, i la presidenta de la Marta Pascal, presidenta de la JNC, oferiran un discurs al Fossar de les Moreres a quarts de dotze de la nit. També hi seran Antoni Castellà i Roger Montañola, d'Unió.

La portaveu de CDC ha aprofitat per presentar la nova pàgina web del partit.

stats