RENOVACIÓ A CIU
Política 19/08/2014

CDC crida a "no alimentar hipòtesis" sobre alternatives a la consulta

Mercè Conesa demana emfatitzar el discurs social del partit i accepta que "és possible" que també calgui refundar la relació amb Unió

Ara
2 min

BarcelonaLa portaveu de CDC, Mercè Conesa, ha fet una crida aquest dimarts en una entrevista a 'El món a Rac 1' a "no alimentar aquestes hipòtesis" entorn possibles alternatives a la consulta o a una eventual prohibició d'aquesta. "Hem d'anat al que volem, que és votar el 9-N", ha insistit. De fet, la també alcaldessa de Sant Cugat ha reconegut que el seu partit "està patint un desgast, per l'acció de govern i per les indefinicions que han fet que moltes persones hagin perdut confiança en la nostra força", però ha subratllat que Mas "té el full de ruta molt clar", malgrat les incògnites que accepta que poden aparèixer en el procés. Així, si el Tribunal Constitucional suspengués la convocatòria del 9-N, "Mas reunirà les diferents forces polítiques, parlarà amb la societat civil i es prendran les decisions que es considerin".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, Conesa s'ha mostrat favorable a una refundació profunda de CDC. "M'agrada la paraula refundació, tenim un gran repte, actualitzar i posar al dia les bases del partit", ha apuntat, i ha apostat per intentar que la formació segueixi "acollint aquest ampli espectre" de l'electorat, però ha "d'emfatitzar el discurs social que ha tingut CDC al llarg dels anys i que avui no emfatitzava prou". En tot cas, ha defensat que no han elaborat una proposta concreta de nou estat independent perquè "ha de ser un projecte col·lectiu". "No hem volgut que un cop més s'identifiqui Cataunya amb CDC, perquè Catalunya és molt més que CDC", ha insistit. Així mateix, ha reconegut que "és possible" que també calgui refundar la relació amb Unió i ha assenyalat que "les relacions s'han de basar en el respecte". "Si tenim més punts en comú hem de poder seguir amb un camí conjunt", ha afegit.

Pujol ha d'anar al Parlament

Pel que fa al cas Pujol, Conesa veu "necessari que vagi al Parlament", però també que cal "separar la persona de la institució" i "mantenir el respecte per la presidència de la Generalitat". En tot cas, la portaveu de CDC ha evitat opinar sobre l'estratègia dels Pujol perquè el partit "no la coneix" i ha afirmat que, si l'expresident es volgués donar de baixa, "les baixes voluntàries s'accepten".

stats