Política 30/08/2016

Meritxell Batet: "No veig cap problema en el lideratge de Pedro Sánchez"

La diputada del PSOE al Congrés reitera la negativa del partit a afavorir la investidura de Mariano Rajoy, però no deixa clar com pensen formar un govern alternatiu

Ara
2 min
Meritxell Batet: "No veig cap problema en el lideratge en Pedro Sánchez"

BarcelonaLa diputada del PSOE al Congrés, Meritxell Batet, ha reiterat aquest dimarts, en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', la negativa del seu partit a afavorir la investidura de Mariano Rajoy. Tot i així, no ha deixat clar com el PSOE preveu formar un govern alternatiu. No obstant això, i preguntada per la periodista Mònica Terribas, ha negat que la situació reflecteixi la incapacitat del líder de la formació: "No veig cap problema en el lideratge de Pedro Sánchez", ha assegurat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Batet, el PSOE encara no ha començat a parlar amb Podem: "Vam intentar parlar amb tots els partits i formar una majoria en l'anterior legislatura. Pedro Sánchez es va presentar a una investidura i Podem va votar que no, i per això continua governant Rajoy", ha assegurat. A aquesta afirmació, Terribas ha contestat que el PSOE va signar, abans del 26-J, un acord amb C's que implicava "tot un seguit de compromisos inassumibles per a Podem, i aquesta vegada retreu a PP i C's exactament el mateix". "El problema no és que Podem pensés que era inassumible l'acord" per les polítiques que plantejava, ha respost Batet. Respecte al desacord del seu partit amb PP i C's, ha insistit que el PSOE no pot "donar suport ni atorgar la confiança al senyor Mariano Rajoy, simplement perquè el PSOE no hi confia".

Tot i admetre que de les 150 mesures acordades entre PP i C's n'hi ha 100 que estan incorporades al pacte anterior entre PSOE i C's, Batet ha assegurat que al document per a l'acord hi ha "moltes trampes": "No es parla de derogació de la Lomce, ni de la 'llei mordassa', de drets humans ni de les qüestions que afecten més directament Catalunya, començant per la reforma de la Constitució". Així, tot i admetre que el PSOE rebutja el referèndum d'autodeterminació sobre la independència de Catalunya, Batet ha recordat que el PSOE "no es limita a dir no", i que ofereix "opcions de canvi: una reforma federal de la Constitució".

"Què demanen a Podem per poder negociar amb ells?", ha preguntat Mònica Terribas: "Que siguin sincers quan parlen amb nosaltres, que mantinguin negociacions serioses i que respectin les regles del joc, ha respost la socialista.

De moment, però, ha recordat Batet, encara és el torn de Rajoy per intentar formar govern, que previsiblement no comptarà amb més suports dels que ja ha obtingut, malgrat que Mariano Rajoy ha declarat que seguirà intentant convèncer el PSOE, per la qual cosa Ciutadans també està pressionant. "Quan Ciutadans pacta amb partits d'esquerres aconseguim acords d'esquerres, i quan ho fa amb partits de dretes, acords de dretes", ha assegurat la diputada.

Si finalment s'acaba anant a unes terceres eleccions generals, Batet ha assegurat que no creu que el PSOE hagi de canviar de líder.

stats